Quantum zeno

Quantum zeno
A Feature film by Ivo van Aart
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
107%
€4.293
donated of €4.000
0
days to go
66
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEWanneer Melle wordt verlaten door zijn vriendin trekt zijn verdriet een allesvernietigende komeet aan op de aarde.

 

*Een science fiction, coming of age-drama met in de hoofdrol: emoties, volg ons ook op Facebook*

 

Volg Quantum Zeno op Facebook!

 

Quantum Zeno is de afstudeerfilm van regisseur Ivo van Aart, cinematograaf Paul Damen en scenarist Daan Windhorst. Studenten aan de HKU. Een film moéten maken is leuk en aardig, maar een film wíllen maken is honderd keer belangrijker. Dit is de film die we willen maken! Voor een afstudeerproject is het ambitieus, ook daar zijn we trots op. Helaas is de tijd voorbij dat de scholen een substantiële financiële bijdrage kunnen leveren aan de afstudeerfilms. Daarom hebben we uw hulp nodig!

*Quantum Zeno: de film*

Quantum Zeno speelt zich af in een wereld waarin emoties een fysieke uitwerking hebben; als je verdrietig bent loopt je koffie over, als je schrikt knapt er een lamp. Iedereen heeft deze emo-chemische reacties. Iedereen, behalve de zestienjarige Melle Berends.

Melle is ook wel boos, maar zijn koffie borrelt niet. Hij is wel eens verdrietig, maar er gaat niks kapot. Soms twijfelt hij of hij überhaupt wel echt iets voelt. Tot zijn vriendin Veerle het uitmaakt. Dan bundelen al zijn gevoelens samen tot een allesvernietigende kracht: zijn liefdesverdriet trekt een komeet aan op de aarde.

Het is aan het Genootschap voor Emo-Wetenschappelijk Onderzoek om Melle van zijn liefdesverdriet af te helpen, voordat het te laat is. Maar hoe help je iemand zo snel van zijn liefdesverdriet af?

komeet

*Waarom deze film?*

Emoties zijn een bizar ding. Ze zijn niet logisch, moeilijk in toom te houden en haast onmogelijk met elkaar te vergelijken. Dat is in de ontwikkeling altijd de kerngedachte geweest achter Quantum Zeno. Een film maken over het onnavolgbare van emoties.

In de zoektocht naar de juiste manier om deze thematiek in beeld te brengen kwamen steeds vaker films ter sprake als Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Scott Pilgrim versus the World en Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain.

Set Lab

Films die hun thema's rondom het menselijk handelen weten te combineren met een flinke dosis vertelplezier en een liefde voor cinema. De regisseurs en scenaristen van deze films gebruiken inventieve beelden en nieuwe vertelwijzen die bijdragen aan zowel het verhaal als aan het kijkplezier. Met andere woorden: films die iets te vertellen hebben en tegelijkertijd een feest zijn om naar te mogen kijken!

Dat is iets wat wij soms missen. Soms lijkt het alsof de leuke films niet slim genoeg zijn en de slimme films niet leuk genoeg. Dus dat is wat we willen maken!

Als jonge filmmakers kost het weinig moeite om terug te kijken naar de puberteit en vervolgens dat eerste gevoel van hartverscheurend liefdesverdriet terug te halen. En al snel komen dan ook de troostende woorden terug die toen keer op keer herhaald werden: het is niet het einde van de wereld.

Maar wat als het wel het einde van de wereld is?

*Rewards*

Wat krijgt u allemaal terug voor uw steun?

10 euro: naamsvermelding op de officiële website, plus een mogelijkheid om de film voortijdig te zien via een exclusieve internetpremière!

20 euro: naamsvermelding op de officiële website én op aftiteling van de film (mede-mogelijk gemaakt door), plus een mogelijkheid om de film voortijdig te zien via een exclusieve internetpremière!

50 euro: naamsvermelding op de officiële website én aftiteling van de film (mede mogelijk gemaakt door). Plus een mooi exemplaar van de DVD van de film.

100 euro: Een officiële brief van de professor van het Genootschap voor Emo-Wetenschappelijk Onderzoek, met daarbij exclusieve print van één filmframe en een persoonlijke DVD van de film.

250: Een officiële brief van de professor van het Genootschap voor Emo-Wetenschappelijk Onderzoek, met daarbij exclusieve print van één filmframe, een persoonlijke DVD van de film en een fotoboek met daarin prachtige foto's van een kijkje achter de schermen van Quantum Zeno!

500: Een officiële brief van de professor van het Genootschap voor Emo-Wetenschappelijk Onderzoek, met daarbij exclusieve print van één filmframe, een persoonlijke DVD van de film en een fotoboek met daarin prachtige foto's van een kijkje achter de schermen van Quantum Zeno! U bent ook onze gast op de premiere van de film!Bij een investering van 500 euro hoort ook een kijkje op de set. U kunt kiezen om te figureren in de film, of een dagje met de crew van een film mee te lopen.

1000: Een officiële brief van de professor van het Genootschap voor Emo-Wetenschappelijk Onderzoek, met daarbij exclusieve print van één filmframe, een persoonlijke DVD van de film en een fotoboek met daarin prachtige foto's van een kijkje achter de schermen van Quantum Zeno! U bent ook onze gast op de premiere van de film!Ook kunt u kiezen om te figureren in de film, of een dagje met de crew van een film mee te lopen. Daarnaast krijgt u een illustratie uit de pilot van de film in de vorm van een print op canvas. Een unieke artwork als aandenken aan het project.

*Afstuderen*

Quantum Zeno is de afstudeerfilm van regisseur Ivo van Aart, cinematograaf Paul Damen en scenarist Daan Windhorst. Studenten aan de HKU. Een film moéten maken is leuk en aardig, maar een film wíllen maken is honderd keer belangrijker. Dit is de film die we willen maken! Voor een afstudeerproject is het ambitieus, ook daar zijn we trots op. Helaas is de tijd voorbij dat de scholen een substantiële financiële bijdrage kunnen leveren aan de afstudeerfilms. Daarom hebben we uw hulp nodig!

Crew

Quote that inspired the maker

Het vergaan van de wereld is jouw schuld
This project was successfully funded on 28-01-2012

Fund Project