Prins Bernhard Cultuurfonds

Als onderdeel van het programma Leve het Geven dragen de twaalf provinciale afdelingen van Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op Cinecrowd. Makers en instellingen die een crowdfunding campagne starten op Cinecrowd, kunnen daarbij een donatie ontvangen van Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap. In samenwerking met Cinecrowd wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen.

Hoe werkt het?
Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, kan een van de provinciale afdelingen Prins Bernhard Cultuurfonds door middel van een donatie bijdragen aan het project. Dit noemen we matchfunding. 

De provinciale afdelingen van Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunen campagnes waarbij:

  • Het project plaatsvindt in een van de provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Flevoland, Zeeland, Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel, Utrecht, Gelderland of Limburg.
  • Het publiek wordt betrokken in de provincie waar het project plaatsvindt.
     

Leve het Geven
voordekunst, Prins Bernhard Cultuurfonds en Cinecrowd, in opdracht van Platform ACCT, bundelen de krachten om geven aan makers en instellingen voor de gehele creatieve sector te verbeteren. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds. Lees meer >
 

Wil je ook in aanmerking komen voor de bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds? Start een project of mail naar: info@cinecrowd.nl

Wappie
'Wappie' is about Wilma, people call her a conspiracy theorist. But what makes someone a 'wappie'? and what impact does it have on their enviroment.
Documentary
48
%
funded
€1.550
supported
12
days to go
Leef Tijd
Een korte film over eenzaamheid onder jongeren. Eva (21) komt vast te zitten in de lockdown. Hoe beïnvloedt dit haar identiteitsontwikkeling?
Short film
56
%
funded
€3.814
supported
11
days to go
The Camel's Back
William struggles with his masculinity. With his girlfriend he picks up a hitchhiker. After this their relationship will never be the same.
Short film
90
%
funded
€6.042
supported
3
days to go
A Handkerchief's Tale, a ...
Two lovers are torn by the fate of life. A story about love, expectations and courage.
Short film
75
%
funded
€2.270
supported
12
days to go