Pakketbestellers

Pakketbestellers
A Short film by Erwin Eijpe
Crowdfunding teaser: 
funded project
11
100%
€2.778
donated of €2.778
0
days to go
14
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEPaco is een eenzame pakketbezorger die affectie zoekt bij klanten. Hij wordt verliefd op een fashionista, maar als zij verhuist, wordt hij een tiran.

PAKKETBESTELLERS is een korte fictiefilm over bewijsdrang en afwijzing.

We volgen de gedachten van Paco. Hij is een 26 jarige eenzame pakketbezorger die op zoek is naar warmte en affectie bij zijn vaste klanten.

In de introductie van de film beschrijft Paco (in de vorm van een voice-over) verschillende soorten mensen die pakketjes bestellen en vertelt hij hoe dat zich verhoudt tot zijn gedachtes en emoties. Deze ‘soorten mensen’ zijn vaste pakketbestellers waar hij wekelijks pakketten bezorgt. In de korte film komen deze mensen in verschillende fases terug.

Er is één hoogtepunt op zijn werkdag: Pakketjes bezorgen bij een fashionista genaamd Isabel. Zij heeft een heel positief effect op Paco en de manier waarop hij zijn werk ervaart. Maar op een dag is ze verhuisd. Paco is neergeslagen, maar zijn werk gaat door. Rit na rit zie je hoe de relatie met zijn vaste klanten verslechtert. Hij transformeert tot een kwaadwillige koerier en zijn vaste rijlijst wordt overschaduwd door opgekropte woede die tot uiting komt.

Tot er op een dag een bijzonder pakketje bezorgd moet worden...


DE MOTIVATIE om dit te maken is dat ik in mijn eigen werk ook te maken heb met elementen die invloed hebben op hoe ik mijn werk ervaar. Ook merk ik dat er in mijn omgeving sprake is van eenzaamheid, juist ook bij mensen die veel vrienden en familie om hun heen hebben.

Los van het verhaal heb ik ook een andere motivatie om dit te maken. Namelijk: Het is mijn eerste kortie fictiefilm. Ik ben filmmaker, maar voornamelijk actief in de corporate sector. Ik ben gewend om met crews en acteurs te werken (en ik hou van films en series), maar ik heb nooit het lef gehad om een eigen short te maken. De Avond van de Almeerse Film is, dankzij het begeleidende traject, voor mij aanleiding geweest om actie te ondernemen. Voor elke euro die ik crowdfund, ontvang ik (tot 2500,-) extra financiering van het Cultuurfonds Almere.

Quote that inspired the maker

Cruciaal is dat je jezelf overhaalt om van de wereld te houden. Als je de schoonheid ziet van de breekbare menselijke soort, van bouwkunst, sport, staatsrecht, gastronomie en al die andere manieren die we verzonnen hebben om ons biologische repertoire te verfijnen, dan pas kun je eigen bijdrage, hoe klein ook, naar waarde schatten. Dat is een grote troost als je weet dat alles doorgaat als jij er niet meer bent.
René Gude (Filosoof des Vaderlands) 1957-2015