Opgepast!

Opgepast!
A Feature film by Jelle Kleinhesselink & Annique Bakker
Crowdfunding teaser: 
funded project
244
101%
€6.065
donated of €6.000
0
days to go
102
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEHoe smaakt jouw drankje, als je weet dat het je laatste is?

Vanjelle Producties presents:
'Opgepast!'

Zomer 2016, het team van Vanjelle Producties evalueerde over de vorige film ‘’Homo?! Boeit geen flikker!’’. De evaluatie zat in zijn afrondende fase en we dwaalden langzaam af. De vriendin van de productie assistent kwam thuis van haar avonddienst. Ze was aangedaan door een situatie die zich had voorgedaan net op het moment dat ze naar huis wilde gaan. Tijdens de overdracht worden 3 jongeren door verschillende ambulances binnen gebracht. Niet aanspreekbaar, 16 jaar, onder invloed van alcohol en misschien zelfs wel drugs. 1 van de jongeren is er slecht aan toe, zijn ouders zijn gebeld en onderweg naar het ziekenhuis. Hij verkeerd in levensgevaar...

Zichtbaar aangedaan was ze, maar eigenlijk niet geschrokken. Ze vertelt dat dit wekelijks gebeurt, jongeren die niet aanspreekbaar en onder invloed van alcohol of drugs worden binnengebracht. Veelal minderjarig en geen idee wat dit met hun lichaam doet. Ze worden opgenomen om hun roes uit te slapen, de ouders leven 24 uur in angst en onzekerheid. Ze zijn aan bed gekluisterd.

En daarna? Daarna weten ze er niks meer van. Ze weten niet wat er is gebeurt, wat ze hebben gedaan, hoeveel ze hebben gedronken, en nog veel erger ze hebben geen idee hoe dicht leven en dood op dat moment bij elkaar ligt.


Annique Bakker, verpleegkundige en regie-assistent bij 'Opgepast!'
 
Verhaal

Na een lange schoolweek gaan Michiel, Jacco, Eelke en Puck op zaterdagavond stappen in Feels. Jacco en Puck hebben alleen maar oog voor elkaar, Michiel en Eelke drinken en kletsen wat samen. Michiel is al lang verliefd op Eelke maar hij weet niet dat dit gevoel ook wederzijds is. Ze hebben het gezellig samen, echter voelt Michiel zich later op de avond niet lekker en besluit naar huis te gaan.

De volgende ochtend komen de ouders van Michiel er achter dat hij niet thuis is gekomen die nacht. Ze maken zich direct zorgen, want dit is niks voor Michiel. Tevergeefs proberen ze Michiel te bellen maar ze kunnen hem niet bereiken. Ze besluiten Jacco te bellen maar die weet, net als Eelke, van niks. Terwijl de ouders van Michiel besluiten naar de politie te gaan, gaan Jacco en Eelke op zoek naar Michiel…


Tijdens de scriptlezing met de acteurs.                                     Photo: Joris Telders, DOP.

 

Productie

Sinds oktober 2016 zijn we bezig met deze nieuwe productie. Het afgelopen half jaar hebben we al veel stappen gemaakt. Mooie samenwerkingen met o.a.Stichting Pak An, een initiatief vanuit de Zwarte Cross en de Grolsch. Vanuit deze organisatie worden wij ondersteund doormiddel van een coach.

Op dit moment zijn we onze cast aan het voorbereiden op de draaidagen die gaan plaatsvinden in september en oktober 2017. Als wij daadwerkelijk willen gaan draaien dit najaar zal de inzet van 6,000 euro echter wel binnen veertig campagne dagen moeten worden binnen gehaald. Als ambassadeur steunt u niet alleen deze film, u draagt ook uw steentje bij aan de ontwikkeling omrent alcohol, drugs en jongeren.

 

 

Quote that inspired the maker

Als ik op zaterdagavond aan mijn nachtdienst begin, hoor ik tijdens de overdracht dat de eerste jongere met een intoxicatie al is binnengebracht op de spoed eisende hulp. Het is 23.30u... Ik zucht en schud mijn hoofd, wetende dat dit niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste zal zijn van deze dienst..
Annique Bakker, verpleegkundige
This project was successfully funded on 11-07-2017

Fund Project