Ons Aller Onkruid

Ons Aller Onkruid
A Short film by Jos van Meerveld
Crowdfunding teaser: 
funded project
30
102%
€2.315
donated of €2.250
0
days to go
36
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEVerschillende Nederlanders leven samen, naast en langs elkaar heen in een ensemblefilm over burgerlijke hypocrisie en perverse schaduwkanten.

 

Ons Aller Onkruid is een ensemblefilm waarin we verschillende personages volgen die volgens de gemiddelde burger als immoreel zullen worden bestempeld.

Met dit verhaal laten we zien dat iedereen een schaduwkant heeft. Dat we allemaal in een bepaalde vorm de schone schijn op houden voor de buitenwereld en voor onszelf. Dat we vooral niet te snel deze mensen weg moeten zetten maar moeten beseffen we allemaal er toe in staat zijn slechte keuzes te maken.

Uit veiligheid distansieren we ons vaak van nieuws over geweld, oplichting en ander grensoverschrijnend gedrag in onze eigen buurten. Het wordt snel weg gezet als een los incident gepleegd door een verward of gevaarlijk iemand. 

Onze mening is dat dit een ontkenning is.                                                

We zijn als mens vergeleken met vroeger al een stuk moreler geworden. Maar onze tekortkomingen halen ons allemaal nog veel te vaak in. Iedereen heeft geleerd te liegen, chanteren, bedreigen. Zo ook onze personages. Ook al zijn hun motivaties niet kwaadwillig, ze zullen uiteindelijk alsnog gebukt gaan onder hun eigen schaduwkant.

We moeten die mensen niet wegzetten uit de maatschappij maar erkennen dat dit gedrag nog in onze natuur zit. Deze film is confrontatie dat deze voor vele mensen bizarre gebeurtenissen nog steeds gebeuren en niet zomaar zullen verdwijnen.

Ze worden gepleegd vandaag de dag door mensen zoals jij en ik. 

Quote that inspired the maker

Ons onkruid is nog lang niet vergaan.
Jos van Meerveld