Nog 10 dagen!

Project Reference: 
Update: 

In de afgelopen 20 dagen is er via Cinecrowd in totaal ruim €5000 gedoneerd voor de documentaire Jordy in Transitland. Dit bedrag komt van vele donateurs, kleine en grote, die de film een warm hart onder de riem steken. Dat vinden we werkelijk waanzinnig! Ook het fonds BKKC en het VSB Fonds hebben hieraan bijgedragen. Daarnaast hebben we al veel reacties gekregen op de film en de campagne. We merken hoezeer het onderwerp leeft in Nederland en daarbuiten. Nog dagelijks wordt de campagne en de Facebook-pagina van de film gedeeld en steeds meer mensen uiten hun nieuwsgierigheid en support via e-mails. Zo ontzettend fijn te merken dat er veel draagvlak is voor de film.

 

 

Ook is de crowdfundcampagne opgepikt in diverse media, zoals de radio. Zo werd Jordy in het radioprogramma ‘Dit is Domien’ van 3FM geïnterviewd over haar transitie en over de film. Dat kan je hier terugluisteren. Een paar dagen later ging de wekker om 3.30u om twee uur daarna in de studio te staan van Radio1. Jordy en regisseur Willem Timmers gingen met BNN-presentator Kees Dorresteijn in gesprek over hoe de film in een bredere context kan worden gezien: Hoe maak je nog een unieke en relevante film over een belangrijk onderwerp waar de laatste tijd al veel over wordt gemaakt? Eén van de conclusies was dat het tijd wordt dat transgenders van hun patiëntenimago afkomen. Dat radiofragment is hier terug te luisteren én te kijken.

 

 

Ook de geschreven pers toonde interesse. Opmerkelijk en bijzonder waren het interview van VPRO Dorst met Willem Timmers in het Amsterdams seksmuseum (klik hier), het artikel in De Stentor over Jordy’s verleden en haar transitie tot nu toe (klik hier), het artikel in Het Continuüm het digitale tijdschrift over genderdiversiteit en transseksualiteit (klik hier), het artikel in het Brabants Nieuwsblad BN de Stem over de achtergrond van producent Ilja Kok (klik hier) en het artikel in Weekblad voor Deurne over de achtergrond van regisseur Willem Timmers​ en zijn band met Jordy​ (klik hier).

 

 

FILMAVOND

Op 10 maart organiseerden we een filmavond dat als benefietevenement diende. Samen met Anna Hoetjes, die ook een film maakt binnen De Ontmoeting, vertoonden we de klassieke cultfilm Vegas in Space, een film waarin mannen moeten transformeren naar vrouw om binnen te kunnen dringen op de vrouwenplaneet Clitorus om de aarde te redden. Een bizarre klassieker uit 1991 die je eens in je leven gezien moét hebben. De kleurrijke avond werd afgesloten door drag-DJ Priszilla, de opbrengst van die avond is opgenomen in de crowdfunding campagne. Dank aan ​zij die aanwezig waren!

 

 

EEN WOORDJE VAN JORDY​:

“Als eerste wil ik de ruim 80 donateurs enorm bedanken voor hun bijdrage. Ook waardeer ik de mensen enorm die de teaser van 'Jordy In Transitland' hebben laten circuleren op het internet. Het voelt zó goed om uit alle hoeken van mijn sociale kringen (en ver daar buiten) reacties te ontvangen over dit project. Dit is het eerste project waar ik bij betrokken ben dat gebruik maakt van crowdfunding en dat was even wennen voor mij moet ik zeggen. Ik wilde liever niet bedelen... Maar ik kom er achter dat het helemaal niet als bedelen wordt gezien. Mensen willen juist helpen de film te financieren na het zien van de teaser en het lezen van de synopsis. Van naaste familie die terug komen krabbelen nu het wél goed met me gaat tot aan mijn drie aller-aller-allerbeste basisschool vrienden die ik al jaren niet meer heb gesproken. De liefde komt van alle kanten.

Letterlijk de dag na het behalen van de nog benodigde 2465 euro reis ik samen met Willem, Ilja en de rest van de crew af naar de filmlocaties in België, Breda en Amsterdam. Dan gaat het echte werk beginnen en zullen we beelden gaan creëren waar je mond van open zal vallen. Het is heel prettig om met deze ambitieuze kunstenaars te mogen werken.

Ik wil iedereen uit de grond van mijn roze hart bedanken. Voor de donaties, maar vooral voor de gedachtes achter deze donaties. Zo touching, zo belangrijk, zo nodig. We gaan de muren van het fragiele hokjes denken laten instorten.

x J.”

 

 

NOG 10 DAGEN!

We hebben nog minimaal €2.500 nodig om de campagne te laten slagen, waarna VPRO Dorst pas haar bijdrage zal doen. En daar hebben we nog precies 10 dagen voor! Als we het streefbedrag vóór 3 april niet hebben behaald, dan krijgen de donateurs hun bijdrage terug en kunnen we de film niet maken. Kortom: de spanning stijgt en de tijd begint te dringen!

Mocht je al gedoneerd hebben, dan zou je ons erg helpen de campagne verder te verspreiden in je netwerk. Daar zullen we je erg dankbaar voor zijn.

Doneren kan tot 3 april via deze link: cinecrowd.com/nl/jordy-transitland

Naast de rewards die je ontvangt in ruil voor je donatie, verloten we tot en met aanstaande zondag ook nog 3 DVD-boxen van de VPRO-serie 'De Volmaakte Mens' aan iedereen die doneert boven €50. De serie gaat over de ultieme maakbaarheid van onze soort, op zoek naar manieren en technieken die ons gezonder, slimmer, handiger, ouder en vooral gelukkiger maken. En als je wilt dat de DVD-box gesigneerd wordt, dan doen we dat met heel veel liefde!

Tot slot, mocht je op de hoogte gehouden willen worden, neem dan ook eens een kijkje op de Facebook-pagina van de film. De aankomende dagen introduceren we nog meer crewleden die achter de schermen ervoor zorgen dat de film tot een artistiek hoogtepunt komt én krijg je eerste beelden van de geheime en prachtige locatie waar we de film grotendeels zullen gaan draaien.

 

Namens de hele crew die staat te popelen om te beginnen,

Jordy, Willem en Ilja

Don't e-mail the supporters: 

Comments

muneerahmed400_620354's picture

Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging, Bobbel

muneerahmed400_620354's picture

Positive site, where did u come up with the information on this posting?I have read a few of the articles on your website now, and I really like your style. Thanks a million and please keep up the effective work. website

muneerahmed400_620354's picture

This is truly a decent and useful, containing all data furthermore greatly affects the new innovation. A debt of gratitude is in order for sharing it JSC Result

muneerahmed400_620354's picture

I am extremely delighted in for this web journal. Its a useful subject. It help me all that much to take care of a few issues. Its chance are so awesome and working style so rapid. garage door repair Midvale UT

muneerahmed400_620354's picture

I am extremely delighted in for this web journal. Its a useful subject. It help me all that much to take care of a few issues. Its chance are so awesome and working style so rapid. Frases Para Enamorarz