Evelien van der Molen: "Ik was niet altijd al een geluidsfreak"

Project Reference: 
Update: 

Even voorstellen: Evelien van der Molen

Evelien van der Molen is onze sounddesigner. Ze is 28 jaar en geboren in Nederhorst den Berg. Evelien was niet altijd al een geluidsfreak. Na de middelbare school ging ze naar de middelbare hotelschool. Daarna ging ze op reis om wat van de wereld te zien en terug in Nederland vroeg ze zich af: wat nu? "Wordt cameravrouw bij Floortje Dessing, dan kun je reizen en dat filmen," aldus het wijze advies van haar moeder. Evelien: "Een camera bedienen bleek toch wat lastiger te zijn dan dat ik had gedacht. Tijdens mijn vooropleiding bij Open Studio kwam ik er achter dat film meer is dan alleen een mooi plaatje, dat het gaat om verhaal en emotie en hoe je dat het beste kan overbrengen. Geluid speelt een enorm belangrijke rol in je onderbewuste. Ik deed toelating op de filmacademie met een in elkaar gefrutseld animatie-tje met home made geluid en ik werd aangenomen.

Waarom zei je JA tegen De Moerheks?

"Ik ken Thijs van de filmacademie. We hebben samen ons eerste filmpje voor school moeten maken.  Dat ging over een schapen herder en over hoe wij als mensen ook een soort schapen zijn. Thijs Schreuder is altijd erg bezeten geweest van mensen en waarom zij strijden voor dingen. Hoe zijn functioneren in de maatschappij, waarom zij doen wat zij doen; waarom er oorlogen zijn en waar hij voor moet en wilt strijden. Ik noem hem altijd Knight Dies, omdat hij eigenlijk ridder wilt zijn. We hebben daarna nog een aantal mooie projecten gedaan, ook samen met Robbie van Brussel. Ik denk dat we een goed team zijn." 

Wat is er zo mooi aan worldbuilding?

"Ik vind het interessant dat door geluids-scapes en ideeën in het worldbuilding proces al in een vroeg stadium nagedacht kan worden over wat geluid kan doen en hoe dat inhoudelijk gebruikt kan worden om de film beter te maken."

 

Don't e-mail the supporters: 

Comments

andrewkeith_729852's picture

I am always searching online for stories that can accommodate me. There is obviously a multiple to understand about this. I feel you made a few salubrious points related to the topics of https://www.bagtheweb.com/b/xsxPli which you also are welcome to read.

stephaniesteph86_724476's picture

Truly My spouse and i go through the idea recently nevertheless I had created a number of views over it and from now on I want to you just read the idea yet again since it is rather well crafted. mesa

stephaniesteph86_724476's picture

Awesome article, it was exceptionally helpful! I simply began in this and I'm becoming more acquainted with it better! Cheers, keep doing awesome! 바카라주소