Robbie: “Ik wilde vanaf mijn 14e al cameraman worden"

Project Reference: 

Robbie van Brussel (1983) is de cameraman van De Moerheks. Hij wist vanaf zijn veertiende al dat hij cameraman – ook wel ‘director of photography genoemd - wilde worden : “Het is mooi om visueel een verhaal te vertellen met de juiste kadrering, sfeer en belichting. Het is mooi om  samen met een regisseur hier naar op zoek te gaan en dit op een zo goed mogelijke manier te doen.

Tijdens en voor het studeren aan de Filmacademie heb ik veel geassisteerd. Veelal als lichtassistent en later als camera assistent. Ik had het geluk dat ik na mijn afstuderen met veel van de afgestudeerde regisseurs kon werken en had al best wat connecties opgedaan buiten de filmacademie. Als cameraman leek het mij mooi om veel verschillende projecten te kunnen draaien, zowel documentair,fictie als commercials. De ene discipline beïnvloed de ander. Zo kun je op sommige momenten de ervaringen die je op doet bij documentair draaien meenemen tijdens het draaien van een commercial en vice versa. 

Momenteel werk ik aan veel commercials, maar is de afwisseling tussen deze verschillende disciplines wat voor mij het vak zo mooi maakt. Films maken is mijn passie geworden doordat ik zelf heel graag film kijk. Ik ga graag naar een voorstelling in een theater en bezoek veel musea, maar voor mij gaat er niks boven een goede film. De beleving  en vertelling van een verhaal is zo intens en echt. Je kunt jezelf twee uur lang  in een heel andere wereld wanen dan waar je werkelijk bent. Dat is geweldig!” 

Robbie heeft onder andere commercials voor Campina (Bekijk) en Converse footlocker (Bekijk) gedaan en de korte film When The War Ends (Bekijk) samen met regisseur Thijs Schreuder.

Bekijk hier meer van Robbie’s werk.

 

Don't e-mail the supporters: 

Comments

andrewkeith_729852's picture

This is a wonderful article, Given so much info in it, These type of articles keeps the users interest in the website, and keep on sharing more and it's exactly the same approach as at https://www.podcastgarden.com/episode/bitcoin-casino-sites-online-gambling-using-cryptocurrency_145530 so good luck with your awesome work!