Samen Alleen

Samen Alleen
A Short film by Wesley Sijbers
Crowdfunding teaser: 
funded project
84
100%
€1.505
donated of €1.500
0
days to go
27
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen film over het verlies van veiligheid en vinden van je eigen plekje in de wereld.
 

Samen alleen gaat over Marcel, een volwassen man met autisme die thuis woont bij zijn moeder en daar de ondersteuning krijg die hij nodig heeft. Marcel zijn hele wereld bestaat uit zichzelf en zijn moeder. Maar zijn moeder is de jongste niet meer en word ziek. Nu moet Marcel leren omgaan met het wegvallen van zijn moeder en zijn plekje in de wereld proberen te vinden, een wereld die oneindig veel groter lijkt te zijn dan waar hij tot dat moment in geleefd heeft.

De film gaat dus over autisme en de manier waarop mensen met de diagnose hun plekje vinden in de maatschappij en de moeizame strijd die daar bij komt kijken. Mijn visie op het onderwerp stamt vanuit mijn eigen diagnose autisme en alle mensen om me heen die ik zie en heb gezien die ook struggelen met hun draai vinden in het "normale leven". Het is een verhaal dat ik wil vertellen en laten zien aan de wereld, iets om bij stil te staan!

Zelf heb ik op jonge leeftijd de diagnose autisme gekregen en heb ik vanaf groep 5 op de basisschool op het speciaal onderwijs gezeten, totaal 8 jaar. Dus buiten directe eigen ervaring met het onderwerp heb ik ook in mijn omgeving veel mensen gezien met een diagnose.

Op mijn middelbare school, een VSO merkte ik sterk het verschil tussen de bescherming die er geboden word voor mensen met autisme en de veiligheid die dat bied maar ook hoe goed het kan zijn voor iemand om juist uit die bescherming geforceerd te worden, een nieuwe, bedreigende situatie in gaan.

Dit is precies wat er gebeurt in de film, Marcel zit in een beschermde, veilige situatie maar word daar abrupt uitgehaald als zijn moeder ziek word en overlijd. Als hij eenmaal op eigen benen moet staan merkt hij op hoe goed het eigenlijk gaat. En dat hij ook steun heeft aan zijn vader, waar hij tot dat moment eigenlijk geen band mee had omdat hij uitsluitend "leefde" in een wereld bestaande uit zichzelf en zijn moeder.

volg ons ook op facebook via : https://www.facebook.com/SijbersMotionPictures/ 

Eerder werk van de reggisuer, Wesley Sijbers, is hieronder te zien :
 

 

Quote that inspired the maker

It is not death that a man should fear, but he should fear never beginning to live.
Marcus Aurelius
This project was successfully funded on 20-10-2017

Fund Project