Sportfestival Rotterdam x CineCrowd

SPORTFILMFESTIVAL ROTTERDAM EN CINECROWD ZETTEN NEDERLANDSE SPORTFILM OP DE KAART

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR), OPEN Rotterdam en CineCrowd hebben de handen ineengeslagen om talentvolle filmmakers uit te dagen unieke films te maken die de zichtbaarheid van sport, sporters en sportbeleving verhogen. Er worden in Nederland weinig tot geen sportfilms en/of documentaires gemaakt. Soms worden er wel films en documentaires gemaakt over sport, maar een echte cultuur op het gebied van sportfilms heeft Nederland niet. En dat is jammer, aangezien Nederland heel veel te bieden heeft op sportgebied.

Om de productie van dergelijke films te stimuleren hebben CineCrowd, OPEN Rotterdam en het SFFR vier filmplannen geselecteerd, die voor eind maart 2017 gerealiseerd moeten worden. Deze films zullen tijdens de openingsavond van de derde editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam (6-8 april 2017) in première gaan. Ook zal deze avond de prijs voor de ‘Beste Film’ uitgedeeld worden door een vakkundige jury.

De vier geselecteerde filmmakers ontvangen €2500,- van OPEN Rotterdam en €1500,- van het VSBfonds onder de voorwaarde dat zij voor minimaal €4000,- crowdfunden via CineCrowd. De geselecteerde projecten zijn 4 x 1, ZONE 5314, Gewond Goud en No Road Left Behind. 

   

No Road Left Behind
No Road Left Behind is the story about a wasted talent and lost opportunities.
Documentary
8
%
funded
€400
supported
0
days to go
Gewond Goud
They lost their legs during the Bosnian War, and are leading European, World, and vice-Olympic champions in sitting volleyball. What is their struggle?
funded Documentary
108
%
funded
€8.161
supported
0
days to go
ZONE 5314
Michael traint om de beste te worden in de nieuwste sport rage Calisthenics en op die te ontsnappen aan zijn situatie op Rotterdam Zuid.
funded Documentary
100
%
funded
€4.000
supported
0
days to go
4 x 1
In portretten van ieder 1 minuut vertellen 4 totaal verschillende Rotterdamse sporters over hun drijfveer om dagelijks alles te geven in de training.
funded Documentary
133
%
funded
€5.344
supported
0
days to go