nieuws

FLORIS PARLEVLIET STOPT ALS ARTISTIEK LEIDER VAN CINECROWD

Floris Parlevliet stopt per 1 januari als artistiek leider van CineCrowd, het platform dat hij in 2011 oprichtte samen met Roel van de Weijer. Na zeven jaar artistiek leiderschap wil Parlevliet zich vanaf 2019 weer volledig focussen op zijn makerschap.

Het crowdfundingplatform CineCrowd ontstond in 2011 rondom Parlevliets korte film Morgen is alles beter. Zojuist afgestudeerd aan de HKU met de prijs voor beste studentenfilm op zak wilde Floris snel meer. Morgen is alles beter haalde € 10.000 op en het succes van de campagne inspireerde andere filmmakers om ook te gaan crowdfunden. Sindsdien begeleidde CineCrowd ruim 650 succesvolle crowdfunding campagnes en doneerden via CineCrowd ruim 60.000 filmliefhebbers tezamen bijna 5 miljoen euro aan filmprojecten.

Met grote trots kijk ik terug op de bijzondere projecten, makers en filmliefhebbers die ik heb mogen ontmoeten over de afgelopen jaren.”, aldus Floris Parlevliet. “Ik ben ook dankbaar voor het vertrouwen van makers, donateurs en samenwerkingspartners, zonder wie er geen CineCrowd zou bestaan. De passie en liefde voor film brengt mensen samen en creëert verhalen die levens, al is het voor even, kunnen veranderen.

Het bestuur van de stichting heeft bewondering voor hetgeen Parlevliet in de voorbij jaren met CineCrowd heeft bereikt. "CineCrowd heeft de afgelopen zeven jaar aangetoond dat crowdfunding veel meer is dan een alternatieve manier van financiering. Met veel toewijding en enthousiasme weet het team van CineCrowd publiek en filmmakers aan elkaar te verbinden en de zichtbaarheid en het draagvlak van film te vergroten."

Met het vertrek van Parlevliet wordt de structuur van organisatie gewijzigd en zullen de functies van artistiek en zakelijk leider worden samengevoegd tot één functie. Anne Houwing, huidige zakelijk leider, wordt per 1 januari directeur van de stichting.