Niets kan nog even

Niets kan nog even
A Short film by Helena Dalemans
Crowdfunding teaser: 
funded project
212
100%
€2.375
donated of €2.375
0
days to go
42
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINENora is een jonge moeder die spijt heeft dat ze een kindje heeft gekregen.

De titel „Niets kan nog even” verwijst naar de beperking van vrijheid die het nemen van kinderen met zich meebrengt. 

In de film volgen we het fictieve personage van Nora, een jonge moeder die spijt heeft dat ze een kindje heeft gekregen. Sinds de geboorte van het kindje voelen zij en haar vriend Lukas zich gevangen in een dagelijkse routine. Nora voelt zich niet meer de jonge aantrekkelijke vrouw die ze ervoor was, Lukas mist de vrouw op wie hij verliefd was geworden. Elke seconde die ze vroeger voor elkaar hadden, moeten ze nu delen. 

Nora kampt voortdurend met een schuldgevoel omdat ze niet de moeder kan zijn die ze wil zijn. De frustraties en schuldgevoelens blijven zich opstapelen omdat ze geen uitlaatklep heeft, ze sluit zich meer en meer van Lukas en haar omgeving af. Ze balanceert op het randje van een afgrond, een afgrond van wanhoop, en elke dag lijkt ze haar evenwicht een beetje meer te verliezen.

 

„Ik heb spijt dat ik kinderen heb gekregen”. Dat is een zin die je niet vaak zal horen. Er zijn nochtans moeders die dit elke dag opnieuw denken, en het menen. Maar je hoort zelden iets van hen, omwille van het culturele taboe dat er op rust. Het past niet in het plaatje dat ons wordt opgelegd door de maatschappij: als moeder hou je toch van je kind, het is toch het grootste geluk in je leven? 

Er is geen ruimte om je gevoelens te betuigen wanneer die afwijken van het ideaalbeeld waar iedereen aan moet voldoen. En dat is onzin. Deze moeders zijn geen monsters, hoewel ze zo wel bekeken worden. Het zijn vrouwen van vlees en bloed. 

Ik heb mij verdiept in het onderwerp en heb inspiratie geput uit getuigenissen. Met mijn film wil ik het verhaal vertellen van zo’n moeder. Ik wil haar menselijkheid blootleggen, haar liefde voor het kind, haar vrouwelijkheid. Maar ook haar twijfels, haar zorgen, en haar spijt. Op die manier hoop ik dat de kijker een band zal creëren, of op z’n minst begrip zal krijgen voor het personage van de wanhopige moeder.

 

Helaas zijn er een aantal kosten waar we niet omheen kunnen. Huur van materiaal, transportkosten, postproductiekosten zijn slechts enkelen in het rijtje. 

Daarom kunnen we elke steun gebruiken! Jij kan ons helpen om dit project mee tot een goed einde te brengen. In ruil voor je steun, een bedrag naar keuze, krijg je ook telkens iets in ruil terug.

Alvast ontzettend bedankt!

Quote that inspired the maker

The feeling of being utterly trapped is overwhelming. I’m stuck and no one understands.
Uit een getuigenis van een anonieme moeder