Met excuses voor het ongemak

Met excuses voor het ongemak
A Short film by Eva Zanen
Crowdfunding teaser: 
funded project
01
104%
€3.667
donated of €3.500
0
days to go
100
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen dag in een perfecte jaren '60 stad waar iedereen gelukkig is, of nou ja... gelukkig gevonden wil worden! Een beleefdheidsballade in mineur.

Synopsis 

Een dag in een moderne jaren '60 stad waar iedereen gelukkig is, of nou ja... gelukkig gevonden wil worden. De huisvrouwen glimlachen, de straten zijn perfect aangeveegd en de vraag; "Hoe gaat het?" wordt altijd beleefd beantwoord met “Goed!”.Maar deze dag is niet als alle anderen. Wanneer de levens van archetypische personages als De Huisvrouw, De Brommerkoerier, De Weduwnaar en De Vertegenwoordiger elkaar raken wordt er iets in hun ontwricht. Achter de perfecte poppen zitten mensen, kwetsbaar en ongemakkelijk. 

Een tragikomische mozaïekvertelling over het moment dat de opgeplakte glimlach pijn gaat doen en je wel moet zeggen hoe het echt met je gaat.

 

 

 

 

 

  

Motivatie 

Als we langer nadenken over onze sociale codes zijn deze soms bizar. 

In Met Excuses voor het Ongemak is het 

de alledaagse vraag "Hoe gaat het?" die centraal staat, en dat we die meestal beantwoorden met "Goed". Terwijl het vaak helemaal niet zo goed met ons gaat. We doen ons best gelukkig gevonden te worden en

 via sociale codes hopen we ongemakkelijkheid te voorkomen. M

aar juist h

et 

terug vallen op deze sociale codes zit echt contact in de weg. 

Vanuit deze fascinatie hebben we het idee bedacht voor Met Excuses voor het Ongemak. Een film waarbij je stil blijft staan bij alledaagse gedragscodes die zo vormgegeven worden dat je ze niet meer voor lief kan nemen. 

  

Vorm

 

 

 

  

In Met Excuses voor het Ongemak wordt een bijzonder gestileerde wereld gecreeërd, die slechts verwijst naar de onze. 

Geïnspireerd op de overgelukkige jaren '60 musicals, 

de HBO-serie Mad Men en 

fotografie van Erwin Olaf creeëren wij een moderne jaren '60 stad met archetypische personages.Inspiratie uit het theater en mime geven deze film een eigenzinnige, gedurfde stijl waarbij we het experiment niet schuwen. 

Met excuses voor het ongemak moodboard

  

Kijk ook op!  www.metexcusesvoorhetongemak.nl

Wij vinden het belangrijk dat u weet waar uw donatie naartoe gaat. U kunt hier invloed op uitoefenen door speciaal te doneren voor: Licht, transport, kleding, decor, postproductie, rekwisieten, geluid, camera en visagie. 

En volg uw bijdrage van begin tot eindproduct!  

Crowdfunding is één van de manieren waarop wij onze film proberen te finaciëren. 

 

 

U kunt ook een van onze benefietfeesten of filmavonden bezoeken.

 

 

Neem hierover contact op met Merel Six: 

0619478103 / merel@metexcusesvoorhetongemak.nl

Rewards:15 Euro:“Het gaat goed!”Je (bedrijfs)naam op de homepage van onze website!En een speciale link naar de film zodat je deze online kan bekijken.

25 Euro:“Het gaat uitstekend!”Je (bedrijfs)naam op de homepage van onze website. Een exclusieve DVD van de film. En de mooie jaren ’60 ‘Met Excuses voor het Ongemak’ theedoek van onze perfecte huismoeder Madelief.

         

50 Euro:“Het gaat fantastisch!”Je (bedrijfs)naam op de homepage van onze website. Een exclusieve DVD van de film. De mooie jaren ’60 ‘Met Excuses voor het Ongemak’ theedoek van onze perfecte huismoeder Madelief. Misschien heeft u net als Madelief zo’n goedgekapte kleuter bij u thuis rondlopen? Speciaal voor uw geliefde dochter of zoon krijgt u de DVD van onze korte kinderfilm ‘Naar het Einde van de Straat’. Daarnaast krijgt u 2 kaartjes voor een vertoning in de bioscoopzaal van de Filmacademie van Met Excuses voor het Ongemak.

100 Euro:Speciaal voor de dames heeft Madelief een Met Excuses voor het Ongemak Keukenset samengesteld! Inclusief theedoek, handdoek, pannenlappen, onderzetters en afwasborstel. Maak uw buren jaloers met deze vrolijke jaren ’60 tinten die uw keuken zullen opfleuren! Speciaal voor de heren heeft Frits de fijnste pijp voor u uitgezocht.Al het bovenstaande en u krijgt in plaats van de voorvertoning, 2 kaartjes voor een feestelijke voorpremière van de film incl. Q&A met de regisseur en scenarist. Toost samen met ons op het eindresultaat.

        

250 Euro:U overtreft uw buren en krijgt alle bovenstaande rewards. Maar u komt ook ´met dank aan´ op de aftiteling. Een BluRay van de film. En krijgt 4 kaartjes voor een feestelijke voorpremière van de film incl. Q&A met de regisseur en scenarist. Toost samen met ons op het eindresultaat!

750 Euro:“Het Masterclass Filmmaken Pakket”Alles van de vorige rewards maar met het definitief scenario incl. notes van de regisseur. Kunt de set bezoeken en meelunchen met crew&cast. Een speciale tussenvertoning tijdens de montage waarbij u de film met regisseur en editor bespreekt en feedback kunt geven op de film. Geinteresseerd in filmmaken? Volgens De Verkoper Frits is dit de allergoedkoopste masterclass van de stad!

     

1500 EuroDe Zakenmannen en De Verkopers kunnen hun hart niet op bij deze reward. Een speciale training waarbij theaterdocent en regisseur Eva Zanen met uw werknemers een les theatersport geeft. De communicatie en samenwerking binnen uw bedrijf zal direct met sprongen vooruit gaan!En natuurlijk alle voorgaande rewards!

2500 Euro:“Kan niet beter!”Speciale lunch voor 2 personen van de regisseur volgens jaren ’60 etiquette. Geheel in stijl op een prachtige locatie wordt u bediend door de producenten. Bij elke gang ontdekt u de verschillende departementen en crewleden. Ze vertellen u persoonlijk over hun werk bij deze film. U kunt hen alles vragen en leert de ins&outs van het filmmaken kennen. Daarbij krijgt u ook V.I.P kaartjes voor de premiere.

 

Quote that inspired the maker

Ik hou er van om het alledaagse zo uit zijn verband te trekken dat het even niet meer voor lief te nemen valt.
Eva Zanen
This project was successfully funded on 13-01-2013

Fund Project