The Merciless Hammond Battle

The Merciless Hammond Battle
A Documentary by Roel Willems
Crowdfunding teaser: 
funded project
09
101%
€7.605
donated of €7.500
0
days to go
76
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEIn deze documentaire zie je de wereld van 'Orgel Vreten' en het ontstaan van het idee. Wat is dat eigenlijk zo'n Hammondorgel?

Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Laura Jansen) spreken lachend over hun vriendschap en verleden als vrienden. Op een van hun eerste optredens samen (Vollanalog! 5 november 2011, Muziekgieterij Maastricht) was Orgel Vreten nog niet gecreëerd en hadden ze nooit kunnen dromen hoe deze twee mannen en hun geliefde Hammonds ontvangen zouden worden in een uitverkochte Effenaar in Eindhoven enkele maanden later.

Ze worden met de camera gevolgd vanaf hun allereerste optreden tot en met -toen actueel- hun laatste memorabele optreden op het snikhete Lowlands. Momenteel treden de heren nog steeds op.

De ups en downs, de orgelgevechten, de kennis van gerenommeerde muzikanten (Spike, Pablo van de Poel, Bertus Borgers, Tren van Enckevort, Carlo de Wijs, etc.) als wel de enige orgelbouwer van Nederland loodsen je als kijker door een turbulent jaar van deze muzikanten.,

In deze documentaire zie je de wereld van Orgel Vreten en het ontstaan van het idee. Wat is dat eindelijk zo'n Hammondorgel? "Battelen" de mannen ook in real life? En wat maakt deze muzikale samenwerking nou zo speciaal? Wat zijn de toekomstplannen voor deze muzikale mannen en hoe krijgen de heren telkens dat lompe, analoge instrument op het podium?

Zijn het de authentieke Hammondorgels, of is het de strijdlust om samen op deze manier muziek te maken waardoor hun eerste "echte" optreden in de Effenaar zo snel uitverkocht was?

Zijn deze mannen gewoon bezig met hun eigen idee en wordt dit op zo'n manier opgepikt door het publiek terwijl ze deze populariteit helemaal niet verwacht hadden?Vang een glimp op van de belevingswereld van Robin en Thijs en ervaar als toeschouwer hoe dit muzikale stel de wereld verovert met hun Hammondorgels en iedereen aanzetten tot Orgel Vreten. 

 

WAAR ZAL 'THE MERCILESS HAMMOND BATTLE' TE ZIEN ZIJN?

Het doel is om deze film op tijd af te krijgen voor het einde van dit jaar. Daarna is het doel om THE MERCILESS HAMMOND BATTLE op zoveel mogelijk festivals vertoond te krijgen. Tijdens de looptijd van deze crowdfund campagne onderzoeken we uiteraard de overige distributie mogelijkheden.

Het streefbedrag is €7.500,- met een looptijd van 45 dagen. Dit is minimaal nodig om THE MERCILESS HAMMOND BATTLE met de beoogde kwaliteit af te kunnen en mogen maken. Vrijwel alle cast en crew werkt belangeloos mee aan deze unieke documentaire. 

INVESTEER SAMEN MET DE FISCUS IN FILMS                                                                                   Stichting CineCrowd is door de Belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor zowel de donateurs aan projecten als voor de partners van CineCrowd. Het belastingvoordeel kan oplopen tot maar liefst 150% van de donatie voor bedrijven en 125% voor particulieren. meer info

'THE MERCILESS HAMMOND BATTLE' OP FACEBOOK

@Blend_r voor 'THE MERCILESS HAMMOND BATTLE' op TWITTER

Quote that inspired the maker

Het is absoluut geen radio muziek!
Giel Beelen
This project was successfully funded on 22-09-2013

Fund Project