Maverick

Maverick
A Short film by Domien Huyghe
Crowdfunding teaser: 
funded project
264
100%
€5.040
donated of €5.000
0
days to go
58
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEAfter his father's sudden death, the eight-year-old Stan (8j) seeks comfort in a rich fantasy world.

- Daarboven hé, is er helemaal niets -
Emma

Het verhaal

‘Maverick’ is een aangrijpende kinderfilm die het verhaal vertelt van de fantasierijke, achtjarige Stan die er alles aan doet om niet te moeten verhuizen, uit schrik dat hij zijn overleden vader zou vergeten. Wanneer hij op de grote verhuisdag denkt dat hij een vliegtuig heeft neergeschoten, gaat hij met volle moed op zoek naar het neergestort toestel.

De film neemt ons mee in de leefwereld van Stan en zijn oudere zus Emma die het plotse overlijden van hun vader, het verlies en de emoties die hiermee gepaard gaan, een plaats proberen geven.

WAAROM DEZE FILM

Met Earlybirds Films willen we moeilijk bespreekbare thema’s onder de aandacht brengen via een medium waarin we ons thuis voelen: film. We zijn ervan overtuigd dat het verhaal van Stan verteld moet worden; enerzijds om het taboe rond deze thematiek te doorbreken, anderzijds, en daarop verder bouwend, om de communicatie errond open te trekken.

 

 

Intentie regisseur Domien Huyghe

Iedereen verwerkt verlies op een andere manier. Eén van de grootste uitdagingen op zo'n moment is om, ondanks ons eigen verdriet, te blijven communiceren met elkaar. Kinderen zijn hierin de ultieme underdogs. Ze hebben bitter weinig tools om hun verwerkingsproces te ondersteunen, waardoor ze afhankelijk worden van de volwassen wereld.

Stan en Emma verwerken het overlijden van hun vader op hun eigen manier. Stan zoekt Emma op; hij wil met haar het avontuur opzoeken, zoals ze vroeger met papa deden, maar wordt daarin afgeblokt door haar. Emma, daarentegen, wil vooruit kijken, het verlies een plaats geven en verder gaan. Ze wil samen met haar mama en broer verhuizen om niet meer geconfronteerd te worden met alles wat symbool staat voor haar vader.

De thematiek in MAVERICK ligt mij nauw aan het hart. Het biedt mij een mooie opportuniteit om deze thematiek verder te onderzoeken en te ontwikkelen, met het oog op toekomstige projecten. Het is een verhaal dat ik wil vertellen. Mijn verhaal, Stan’s verhaal, en de zware thematiek door de ogen van jongeren, voor jongeren. Zo wil ik samen met Earlybirds Films een film maken die niet alleen entertaint, maar tevens ook iets kan aanbieden: een opening voor jongeren om de conversatie over het verlies van een dierbare, en hoe ermee omgaan, aan te gaan.

Doe je mee?

Ben je ook benieuwd naar Stan zijn verhaal?
Doe mee, doneer en help ons om de postproductiefase af te ronden!

Duizendmaal dank!

 

- Echte copiloten laten elkaar niet in de steek -
Stan
Volg MAVERICK op facebook

© Earlybirds Films

 

Quote that inspired the maker

You're never sure whether something's really dead.
Stan's papa