Maak kennis met Dorien

Project Reference: 

 

Dorien Rebergen | interviews crew

Dorien (46) studeert in de jaren ’90 af aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Utrecht. De interviews met de crew van de film OVT doet zij naast haar dagelijks werk als communicatieadviseur. “Ik vind het superleuk om Pelle en Len te helpen bij hun mooie project door hen en de rest van de crew te interviewen en voor te stellen. Bovendien ben ik zelf ook heel benieuwd hoe de geïmproviseerde scènes van OVT zich gaan ontwikkelen!”

Dankzij een vriendin die haar wijst op een oproep van producent Len Land op Facebook, komt Dorien in aanraking met het project OVT. Gesprekken met Len en filmmaker Pelle maken haar enthousiast en vooral ook nieuwsgierig. Een film over wat er gebeurt als een familie met kerst onverwacht bezoek krijgt. Over wat dat doet met oude rolpatronen. En over of de familie de bezoeker geeft waar hij om vraagt. Dorien: “Dat gegeven; dat mensen in verschillende samenstellingen soms andere rollen aannemen – en waarom dat zo is, intrigeert mij enorm”.

Crowdfunding

Pelle maakt zijn afstudeerfilm niet alleen. Samen met Len stelt hij een team samen met 2 cameramannen, 1 lichtman, 1 geluidsman en zo’n 12 acteurs. Momenteel voert hij nog de laatste gesprekken om alle mensen aan boord te krijgen. De komende periode stelt hij zijn crew verder voor via de blogs van Dorien, die alle crewleden zal interviewen.

Pelle is voor het realiseren van zijn film afhankelijk van crowdfunding. Hij hoopt € 12.550,- op te halen. Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe de mensen in de film met hun nieuwe familielid omgaan en hoe dat uitpakt als je acteurs de scenes laat improviseren? Dan kun jij Pelle daar mee helpen  door een donatie te doen  via de link https://cinecrowd.com/ovt .

Over Dorien

Dorien groeit op in Veenendaal. Verhalen bedenken en uitbeelden vindt zij vanaf hele jonge leeftijd al leuk, of dat nu is via spelen met poppen, hoorspelen maken op de basisschool, meedoen aan schooltoneel, tekenen of schrijven. Na het VWO gaat zij naar de School voor Journalistiek en Voorlichting (ja, zo heette het toen nog) in Utrecht. Inmiddels werkt zij vele jaren als communicatieadviseur voor verschillende overheidsorganisaties.

Naast haar dagelijkse werk vindt Dorien het nog steeds heerlijk om af en toe terug te keren naar de basis: schrijven. Zij doet dat voor verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld de digitale inspiratiekrant Publieke Veranderaars, het boek ‘Op eigen benen’ van een bevriende fotograaf over een reis langs voormalige Sovjetstaten en nu dus de korte film OVT van filmmaker Pelle. “Dank Pelle en Len voor deze mogelijkheid. Ik lever graag een kleine bijdrage om jullie droom waar te maken: op naar die filmfestivals, die wildcard en nog vele mooie films met interessante thema’s!”

[PS dat was best gek om mezelf in de 3de persoon enkelvoud voor te stellen, maar ja, je moet toch een beetje in de stijl blijven hè …]

 

Don't e-mail the supporters: