Maak kennis met Bodil

Project Reference: 

Bodil Matheeuwsen | Scenarist

Tekst: Dorien Rebergen

Foto: Len Land
 

Bodil (25) is derdejaarsstudent aan de filmacademie in Amsterdam. Negen jaar geleden leert zij Pelle kennen bij huiswerkbegeleiding. Via Facebook blijven ze in contact. En zo wordt Bodil als scenarist toegevoegd aan het team van Pelle’s film OVT. “Ik vind het leuk om elkaar te helpen. Pelle heeft mooie ideeën en een duidelijke visie”, vindt Bodil. 

Een dag nadat Bodil op Facebook reageert op Pelle’s oproep voor een scenarist, haalt de filmmaker Bodil op en rijden ze samen naar het kantoor van producent Len. Pelle heeft het verhaal voor zijn korte film dan al in zijn hoofd. Hij vraagt Bodil om dit scene voor scene samen door te nemen. Bodil: “Mijn inbreng is om samen met Pelle te kijken naar de functie en boog van iedere scene: ‘wat wil elke personage met zijn of haar acties bereiken?’ We hebben zijn verhaal in scenarioformaat gezet en elk personage helemaal doorgesproken. Zodat het de acteurs die de scènes gaan improviseren, kan helpen.” 

Improviseren

Elk familielid in OVT heeft een droom die hij wil bereiken. Er is veel ‘subtekst’: ze zeggen niet écht wat ze willen. Dat voel je als kijker nog sterker dankzij de vreemdeling die binnenkomt. “Het doet me denken aan een film als Festen, al zijn de scènes in die film niet geïmproviseerd. Voor acteurs is OVT interessant. Je krijgt de ruimte om de personages zelf in te vullen: waarom reageren die zoals ze reageren?” 

Om deze bijzondere film te kunnen maken volgens hun eigen kwaliteitsnormen, hebben de makers een bedrag nodig van € 12.550,- . Jij kunt ze daaraan helpen  door een donatie te doen via de link https://cinecrowd.com/ovt . De eerste donaties zijn binnen. Onder andere van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, dat de potentie in de film en de makers ziet.

Over Bodil

Bodil woont tot haar 12de in Amsterdam. Daarna verhuist ze met haar familie naar Bussum, waar ze Pelle leert kennen tijdens huiswerkbegeleiding. Na de middelbare school vertrekt Bodil naar Brussel om Audiovisuele kunsten te studeren. Hier leert zij om films te regisseren met een eigen stem en signatuur. “Auteursfilms”, zoals Bodil het noemt. Inmiddels woont ze alweer een aantal jaar in onze hoofdstad en studeert ze aan de Amsterdamse filmacademie.  

Bodil zit niet stil. Voor haar afstuderen ontwikkelt ze een scenario voor een speelfilm over een 14- jarige jongen in Zuid-Limburg. Daarvoor moet ze veel research doen. Daarnaast experimenteert zij met verschillende manieren van storytelling, met virtual reality en voert ze gesprekken over een serie. “Als student aan de filmacademie kan ik veel uitproberen. Zoals bijvoorbeeld ook videoclips regisseren. Ik doe allemaal hele toffe dingen. Waaronder OVT. En zo leer ik heel veel verschillende dingen!”

Maak ook kennis met:

Filmmaker Pelle

Producent Len

Cameraman Jannus 

Journalist Dorien 

Don't e-mail the supporters: 

Comments

donaldrichards2021_753690's picture

Here is Good News to win Free Coupons. We have many retail stores in the united kingdom, but marks and spencer are the best stores for us. It collects useful feedback from the regular customers with tellmands guest satisfaction survey at tellmands.co.uk. You should consider the direct survey link for taking with the survey code.