Lokroep

Lokroep
A Documentary by Reber Dosky
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
108%
€3.574
donated of €3.300
0
days to go
43
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEWe staan op 100% maar het totale budget is nog niet rond. We hebben nog steeds alle hulp nodig! Lees verder om te zien hoe u ons kan steunen.

HELP ONS!Het project staat weliswaar op 100%, maar we zijn er nog lang niet. Het geld van CineCrowd is maar een deel van het budget, dus we kunnen nog steeds alle hulp gebruiken. Elke euro die we meer binnen halen dan ons streefbedrag gaat rechtstreeks naar de film.Meer informatie over de film en hoe u ons (op andere manieren) kan steunen vindt u ook op onze website of onze facebookpagina. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de producenten op info@lokroepdefilm.nl.

LokroepWat maakt je cultuur zo bijzonder, dat je er alles voor zou opgeven?

Ruim twaalf jaar geleden kwam regisseur Reber Dosky uit het noorden van Irak naar Nederland. Als tiener in Koerdistan, raakte hij betoverd door de zang van de Kew vogel. Nu, jaren later, wil hij terug om hier een film over te maken.

 Lokroep is een eindexamenfilm van de Filmacademie in co-productie met de NTR.Over de filmHabib (50) en zijn drie jongere broers wonen in een klein Koerdisch dorpje in het oosten van Turkije. Na twintig jaar in gedwongen in Istanbul te hebben gewoond, keerde Habib zeven jaar geleden met zijn broers terug naar hun geboortedorp. Zijn vrouw en kinderen wilden niet weg uit Istanbul. Alsof de tijd stil heeft gestaan in die vele westerse jaren, probeert Habib zijn oude tradities weer op te pakken.

De broers zijn ontzettend verschillend, Habib is erg ijdel, Abuzet is vooral grappig, Ibrahim is altijd aan het werk en de jongste broer, Abdulselam is gek op de natuur. Ondanks veel discussies over het enige busje in het dorp, de Kew vogel en de opvoeding van hun kinderen, zal hun omgeving en cultuur ze voor altijd met elkaar verbinden.De Kew vogel is een belangrijk onderdeel van de Koerdische cultuur. Hoe verschillend de broers ook zijn, hun liefde voor de Kew brengt ze samen. Habib trekt vaak de bergen in om met traditioneel Koerdische technieken op Kew te jagen. Dat doet hij door een van zijn eigen Kew als lokvogel te gebruiken die met zijn zang zijn soortgenoten roept. Zodra er andere Kew op af komen, raken ze met hun pootjes verstrikt in de vallen die Habib heeft uitgezet. Een Kew die mooi kan zingen is veel geld waard, maar deze techniek vereist veel geduld. Naast wat extra geld om hun armoedig bestaan te verbeteren, halen de broers veel voldoening en plezier uit de jacht. 

De familie woont in Bakoline, een klein dorpje in het zuidoosten van Turkije. Het dorp ligt extreem afgelegen bovenop een berg en bestaat uit een paar oude en nieuwe huizen. Ze zijn bijna afgesloten van de buitenwereld. Habib bespreekt vaak met zijn broers dat zijn kinderen en eerste vrouw nog in Istanbul zitten. De broers verzuchten: "Het gaat je nooit lukken om die kinderen naar hier te halen."

We hebben uw steun nodig!We zijn al twee jaar bezig met dit verhaal en we hebben nu eindelijk de kans gekregen deze film te maken. Maar zonder extra geld kunnen wij dit prachtige verhaal niet realiseren.We hopen dat je na het lezen van ons plan en het zien van de foto''s en het filmpje net zo enthousiast bent geworden over de film als wij. En we hopen natuurlijk dat je ons om die reden wilt steunen. 

Quote that inspired the maker

'Als ik toch moet lijden, dan doe ik dat op mijn eigen grond. Maar niemand in het dorp, niemand in deze bergen, zal mij horen klagen.'
hoofdpersonage Habib
This project was successfully funded on 05-12-2012

Fund Project