KIJK!

KIJK!
An Animation by Udo Prinsen
Crowdfunding teaser: 
07
13%
€800
donated of €6.000
0
days to go
23
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen les gebarentaal loopt uit de hand. Dieren en planten die worden uitgebeeld komen tot leven met alle gevolgen van dien.

kijk_promostill_01VORMDeze korte film wordt verteld in een combinatie van Nederlandse gebarentaal en animatie. 

SYNOPSISEen lerares start een les gebarentaal. Ze gebaart verschillende dieren en planten, die op magische en sierlijke wijze als animatiepersonages op het scherm verschijnen. Het blijkt al snel dat de dieren niet allemaal met elkaar overweg kunnen. Het resultaat is dat ze elkaar al snel beginnen te irriteren aan de planten te knabbelen en ook aan elkaar. Dit mondt uit in een dynamisch, onordelijk huishouden van Jan Steen. De lerares zit met een probleem, hoe krijgt ze weer orde in deze chaos. Uiteindelijk gebaart ze tralies en hokken, sluit de dieren op en verlaat de lokatie. De dieren blijven achter en beginnen allemaal te huilen. Gelukkig is er een aapje dat met zijn staart eerst zijn eigen deurtje en vervolgens de deurtjes van de andere dieren openmaakt en ze zo allemaal weer bevrijdt, zelfs de sabeltandtijger ... of was dat misschien toch niet zo’n goed idee ?kijk_promostill_03 

WAAROM DEZE FILM ?Nederlandse Gebarentaal staat aan de basis van het concept voor deze film. Als animator maak ik al jaren studie van beeldtaal, dit heeft mijn fascinatie voor gebarentaal gevoed. Ook heb ik een cursus Nederlandse Gebarentaal gevolgd, wat ontzettend leuk is om te doen. Tijdens de cursus ben ik er al snel achter gekomen dat ik door deze twee vormen van beeldtaal te combineren een heel bijzondere film kan maken. De zoektocht naar een geschikt verhaal is een interessante puzzel geweest. Door samenwerking aan te gaan met een gebarentolk is de introductie met gebarentaal voor mij iets toegankelijker geworden en kan ik me concentreren op een verhaal waarin de schoonheid van gebarentaal tot uiting komt. Via deze route kom ik steeds meer in aanraking met dove mensen, hun rijke cultuur en zal ik in de toekomst zeker verdere samenwerking zoeken. 

Het is mijn bedoeling met deze korte film direct bij te kunnen dragen om gebarentaal bekender te maken. Dit is hard nodig want ondanks dat de taal dynamisch en constant in beweging is, loopt deze ook gevaar een ondergeschoven kindje te worden bij zorgverzekeraars en overheidsinstanties. Zonde want het is net zo'n rijke taal als onze gemeenschappelijke Nederlandse taal.kijk promostill 02

Hopelijk ben je net zo enthousiast als ik en ga je het project volgen.Als donateur krijg je via Cinecrowd af en toe een leuk filmpje in je mailbox met daarin soms een geanimeerd gebaar uit de film, soms een stukje achter de schermen. Leuk én leerzaam. 

Let op ! Onder al onze donateurs verloten we een weekendverblijf voor 2 personen in het schrijvershuis van Udo Prinsen. Je kunt je ook zeker stellen van dit weekendje weg door in één keer het bedrag te storten dat we nog nodig hebben voor afronding ('its a wrap!').

Dank voor je aandacht en support.

regisseur Udo PrinsenUdo PrinsenRegisseur & animator

Quote that inspired the maker

Gebarentaal moet je zien !
Udo Prinsen
This project was closed on 05-02-2013

Fund Project