Hollandse Nieuwe

Hollandse Nieuwe
A Short film by Ruben van Duijn
Crowdfunding teaser: 
funded project
410
103%
€8.760
donated of €8.500
0
days to go
94
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen eenzame visboer moet de realiteit onder ogen komen wanneer hij onverwachts bezoek krijgt van zijn dochter uit Frankrijk.

WAAR GAAT DE FILM OVER

Als mensen voor keuzes komen te staan, kiest men vaak voor het vertrouwde, de bekende weg in plaats van voor het nieuwe en het onbekende. Dit kan zijn door angst voor het onbekende, door invloed van de omgeving of door de meest onbenullige dingen. 

In Hollandse Nieuwe nemen we de kijker mee in het leven van Leen (67). Leen is een eenzame visboer die elke dag opnieuw zijn haringkar de Watering van Katwijk opduwt. Leen stond jaren geleden ook voor een moeilijke keuze en hij denkt nog elke dag met spijt terug op zijn besluit. Leen krijgt onverwachts bezoek van zijn dochter uit Frankrijk en wordt voor dezelfde keuze gezet als jaren geleden. Het is het de vraag of hij dit keer wel zijn angst voor het onbekende kan overwinnen en zijn vertrouwde leven achter zich kan laten.

WAAROM WILLEN WE DEZE FILM MAKEN

Onze liefde voor film dragen we al ons hele leven bij ons. Het maken van film ontstond drie jaar geleden bij het 48 hour Leeuwarden. Een jaar later kregen we internationale erkenning met de film Vier Meter https://vimeo.com/129679066. Onze dromen zijn in de tussentijd alleen maar groter geworden. We zitten boordevol ideeën, maar hebben gemerkt dat in het huidige filmklimaat het moeilijk is om de kans te krijgen om een film te maken. Zeker omdat we geen klassieke filmopleiding hebben gevolgd. We zijn autodidacten met grote dromen en willen met deze film, die met de hulp van een super professionele crew tot stand wordt gebracht, ons op de kaart zetten. We willen laten zien dat we mooie films kunnen maken en zo onze plannen voor lange films en series werkelijkheid kunnen maken.

WAAROM IN KATWIJK

Ruben, de regisseur van Hollandse Nieuwe, is geboren en getogen in Katwijk net als zijn ouders en grootouders. De Katwijkse cultuur zit daarom in zijn bloed. Het thema van deze film is het vertrouwde achter je te laten en het onbekende te omarmen. Een film maken is je zelf blootgeven en het onbekende aan te gaan daarom moet je uit je comfort zone stappen. Dit is wat zowel het hoofdpersonage en Ruben met elkaar gemeen hebben. Symbolisch hiervoor is de Watering waar de film zich afspeelt. De watering is de plek waar de oude rijn uitmondt in de Noordzee. Het is een plek waar de rivier een zee wordt, en waar het water zijn eigen weg moet vinden.

HOE GAAN WE DE FILM MAKEN

Omdat wij na het succes van Vier Meter ons verder willen ontwikkelen. Zijn wij al geruime tijd bezig met dit script. En hebben wederom een super talentvolle en professionele crew die geheel belangeloos samen met ons zich in willen zetten om deze droom te verwezenlijken. Het maken van een film als Hollandse Nieuwe brengt nu eenmaal een hoop kosten met zich mee. Om de Watering in Katwijk mooi in beeld te brengen draaien we met een mooie camera en goede lenzen. Dit kan natuurlijk niet gratis en dus willen het geld gebruiken voor het materiaal bijvoorbeeld camera, licht, geluid, kleding, art en willen we de crew die al geheel belangeloos werkt wel voorzien van goede catering. Dus daarom kunnen we uw steun goed gebruiken.

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds.

Quote that inspired the maker

Jaren gevaren, nooit de zee gezien.
Katwijks gezegde