Gehavend

Gehavend
A Documentary by Lisa Hukker & Chanou van Kalleveen
Crowdfunding teaser: 
funded project
71
100%
€3.770
donated of €3.750
0
days to go
87
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDe dakloze Björn (45) & Inge (65) slapen liever samen op straat dan gescheiden van elkaar in een opvang. Een race tegen de winter.

Als Björn 14 is, ontmoet hij de dan 34-jarige Inge. Een turbulent leven volgt waarin ze elkaar jaren lang uit het oog verliezen, maar later worden herenigd. Ze worden verliefd en trouwen in 2017. Maar ze mogen niet lang van hun geluk genieten als ze in 2018 op straat komen te staan. 

INTRODUCTIE

In deze korte documentaire krijgen we een uniek kijkje in het liefdesleven van de charismatische Björn en Inge. Is er plaats voor romantiek en intimiteit als je op straat slaapt? Wat doet het met een huwelijk? Waar gaat het goed en waar schuurt het? Wat is hun droom? De aankomende winterperiode maakt hun leven niet makkelijker en de tijd dringt. 

 

Waarom

In Nederland leven zo'n 40.000 daklozen (CBS, 2019). Deze mensen staan letterlijk en figuurlijk onder aan de sociale ladder en krijgen te maken met sterke stigmatisering. Wij willen door middel van deze film de nadruk leggen op de overeenkomsten die daklozen hebben met mensen hoger aan die ladder. Liefde is voor iedereen belangrijk en herkenbaar. En de relatie tussen Björn en Inge is erg bijzonder. 

 

Urgentie

We hebben de zomer achter de rug en thuis gaat de verwarming weer aan. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Björn en Inge gaan nu voor de tweede winter op straat slapen en dat is ontzettend zwaar. We hopen met deze film een rauwe werkelijkheid te kunnen laten zien waarbij we Björn en Inge persoonlijk een steuntje in de rug geven en hopelijk de daklozengemeenschap in Nederland in een ander licht kunnen zetten. 

Volg ons project ook op Instagram! 

Quote that inspired the maker

Als we zo een dak boven ons hoofd krijgen, dat willen we niet. We willen gewoon samen zijn. Niet gescheiden worden. Klaar.
Björn