Ex mime

Ex mime
A Short film by Mathijs Geijskes
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
107%
€5.377
donated of €5.000
0
days to go
62
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDe jonge vader Mike moet inzien dat hij zijn speelse levensstijl moet aanpassen. Een hele opgave voor een acteur die leeft in een eigen werkelijkheid.

0
0
1
661
3769
CineCrowd
31
8
4422
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

SYNOPSIS

MIKE leeft gescheiden van zijn ex-vrouw LOUISE en peuterzoontje PETER. Zoals gebruikelijk is hij weer eens te laat op zijn 'papa-dag' en dat wordt hem door zijn ex en haar nieuwe vriend TON niet in dank afgenomen.

Mike is een vrolijke zorgeloze man en ziet het probleem niet zo. En hij is dan ook erg verbaasd dat ze zo nodeloos moeilijk doen als blijkt dat hij niet met een echte auto zijn zoontje is komen ophalen, maar met een onzichtbare auto.

Mike is namelijk een mime-artiest.Elke seconde van zijn leven.En ook de auto heeft hij gemimed.Die is er dus niet.

 

Voor de toeschouwer is dat grappig, maar in de praktijk kun je met zo'n man niet leven. Voor Ton en Louise is het dan ook de laatste druppel. Louise raakt overstuur en Ton zegt Mike de wacht aan.

Als Mike echter van geen ophouden weet, maakt Ton gebruik van Mike's 'handicap'. Hij dwingt Mike letterlijk in te zien hoe destructief zijn mime-act is door hem op te sluiten in een onzichtbare kist waarvan het plafond hem langzaam verplettert. Mike bezwijkt bijna onder de druk van zijn ingebeelde marteltuig, maar wordt net op tijd gedwongen deze zelfopgelegde act te laten varen: zijn zoontje is uit het reis-stoeltje gekropen, loopt, wankelend, valt bijna op de harde stenen van de straat en Mike moet hem vangen en moet daarbij zijn lichaam in een reflex volledig uit de imaginaire kist bevrijden.

Zijn eigen zoontje - geheel niet bewust van vader's waanbeelden - knuffelt hem vervolgens en dwingt hem de werkelijkheid onder ogen te komen. Er zijn belangrijker dingen in het leven..

 - Mathijs Geijskes, regisseur -

 

 ALS DANK:

 

Alle donateurs (minimum donatie €15,-) worden via FaceBook, email updates en Twitter op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en met elkaar in contact gebracht. Alle donateurs komen onder 'met dank aan' op de aftiteling en krijgen een inlogcode om de film online op VIMEO te zien.

 

 * "FILMFANS"

 

I - Alle donateurs van €50,- of meer krijgen tevens de film op DVD en 1 premièrekaartje.

II - Donateurs van €75,- of meer krijgen tevens een extra premièrekaart en Bonus DVD van il Luster Producties.

 * "MIMEFANS"

 

- Als u zich aanmeldt als "Mimefan" en €150,- doneert, krijgt u als FILMFAN een 'met dank aan' credit op de aftiteling en de DVD van de mime-animatiefilm 'The Girl is Mime' en twee kaartjes voor die première. Op www.illuster.nl vindt u meer informatie over The Girl is Mime.

 * "MECENAS"

 

- Mocht u onze film (als bedrijf?) willen steunen met €500,- of meer, dan komt uw naam op de optiteling onder 'deze film is mede mogelijk gemaakt door'. U krijgt dan VIP treatment voor zes personen: set-bezoek, 6 premièrekaartjes met bubbelwijn vooraf, 10 DVDs van de film.

 * "COPRODUCENT"

 

- Vanaf €1000,- mag u zich co-producent noemen van de film. Zo komt u ook op de titels en u wordt dubbel zo goed verwend als de " MECENAS ". U wordt tevens uitgenodigd voor belangrijke zaken als de viewing van de eerste filmversie en de mixage van het geluid.

 Oh en zodra er duizend euro bijeengebracht is, kunt u als donateur meebeslissen op welke manier de producent zich opnieuw gaat bezeren aan een 'mime' object in een nieuwe teaser!

TOELICHTING SCENARIST

"De Ex Mime is wat mij betreft een verhaal over een flierefluiter. Over Mike. Zo'n jonge vader die moeite heeft de nieuwe werkelijkheid onder ogen te zien. Namelijk dat hij niet precies kan blijven doen wat hij daarvoor als vrije jongen deed. Er is een verantwoordelijkheid bij gekomen, maar hij kan - in tegenstelling tot de moeder van zijn kind - er in zijn leven nog geen plek aan geven. In ons echte leven zou Mike welli cht een nogal 'vrij' beroep hebben waarbij hij veel van huis is. Hij houdt gewoon zijn eigen levensstijl hardnekkig vol. Rock & Roll, elke dag een feest.

In deze film is Mike een mime artiest. En dan niet enkel van beroep. Hij leeft als mime, is een mime. Uit het gedrag van de anderen blijkt dat dat feit in deze filmrealiteit iets is dat vervelend en ongewoon is, maar wel al vele jaren speelt en bij hun bestaan hoort.

Dat vreemde gegeven zet het op zich alledaagse verhaal echter wel even helemaal op zijn kop. Het biedt daarmee letterlijk een nieuwe blik en invalshoek op een situatie die jong volwassenen herkennen. Het is zo absurd en tegelijkertijd toch zo herkenbaar dat het een korte film moet worden die bij de kijker blijft hangen. Voor de één is de film dolkomisch voor de ander een tragische parabel."

- Jan Eduards -

Quote that inspired the maker

Met de film 'Ex-mime' vergroot hij een voor velen herkenbaar relatieprobleem uit tot komische en absurde proporties. Een film zonder special effects! In 2D!
Michiel Snijder