Echt hout

De Mensendimensie
A Short film by Raffi Shahbaz Nazarian
Crowdfunding teaser: 
funded project
60
108%
€4.986
donated of €4.600
0
days to go
46
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEThomas krijgt een compliment en klopt af op papier, maar krijgt een melding dat zijn afklopping is geweigerd. En Thomas écht hout moet zoeken binnen 1 minuut.

ECHT HOUT is een absurde komediesketch van Raffi Shahbaz Nazarian waarin bijgeloof en ontbossing centraal staan.
 

SYNOPSIS

THOMAS ontvangt een compliment van een aantrekkelijke man en om zijn goed geluk te bewaren, klopt Thomas af op papier. Op het Hoofdkwartier van Afkloppingen komt er een melding binnen van Thomas' afklopping. Ze keuren de afklopping af, omdat een afklopping op écht hout moet worden gedaan. Niet op papier. Thomas krijgt een melding op zijn telefoon dat zijn afklopping is geweigerd en dat hij écht hout moet zoeken om op af te kloppen binnen één minuut. Dat blijkt niet zo makkelijk te zijn in een wereld waarin bijna alle bomen zijn gekapt.

Wie ben ik?
Ik ben Raffi, 26 jaar oud en ik studeer in het laatste jaar van de filmopleiding aan kunstacademie AKV | St. Joost in Breda. Na mijn afstuderen ben ik een beginnende komediefilmmaker en middels deze komediesketch zal ik een start maken met een komediesketch-platform op YouTube.

WAAROM DEZE KOMEDIESKETCH? 

Bijgeloof
Van oorsprong ben ik Armeens en door mijn Armeense opvoeding heb ik veel mooie dingen geleerd. Maar ook bijgeloof. Ja, bijgeloof. Laten we het daar even over hebben. Mensen die andere keuzes maakten, omdat ze geloven dat iets ongeluk of voorspoed brengt. En je zou denken dat wetenschap zich goed heeft geemaniceerd in de wereld. Dat, dacht ik ook.
En daarom de vraag die ik mezelf stelde:

Hoe zou het eruit zien als er daadwerkelijk een centrale bestaat dat mensen straft en beloont aan de hand van bijgelovige regels?

Met ECHT HOUT wil ik de absurditeit hiervan laten zien als het echt zou bestaan. Tuurlijk bestaat self-fulfilling prophecy wanneer je ergens in gelooft, maar... een macht dat je analyseert aan de hand van je rituelen? Yes. Het bestaat in deze komediesketch.

Ontbossing
'Echt hout' is ook een knipoog naar de ontbossing in de wereld. De sketch speelt zich namelijk af in een toekomst waarin er geen bomen meer zijn, omdat ze zijn gekapt. Bijna alles is industrieel en van beton gemaakt. Dat maakt het voor Thomas nóg moeilijker om écht hout te vinden om daarop af te kloppen.

Homoseksualiteit normaliseren
De hoofdpersoon Thomas is homoseksueel. In het begin van de sketch zal dit te zien zijn doordat hij flirt en zijn nummer uitwisselt met een aantrekkelijke man vlak voordat hij een melding krijgt van het Hoofdkwartier van Afkloppingen. Ik ben zelf ook homoseksueel en ik wil homoseksualiteit normaliseren in films en sketches, zodat het verhaal niet altijd hoeft te gaan over de negatieve maatschappelijke reactie op homoseksualiteit, maar dat homoseksualiteit iets normaals is en de nadruk ligt op andere uitdagingen die LHBTQ-mensen moeten overwinnen.

Help ons om ECHT HOUT te maken

Vindt u het belangrijk dat bijgeloof met een kritisch komische blik wordt bekeken en dat thema’s zoals ontbossing en homoseksualiteit (in de heldenvorm) meer aandacht krijgen in films, series en sketches? Dan hebben we een match! Want: wij ook!

Het bedrag dat we nodig hebben voor de realisatie van dit project is €4.600. Dit bedrag zal grotendeels besteed worden aan de reiskosten van het hele team, decor, cameraverhuur en catering. We willen iets heel tof en grappigs neerzetten en deze drie kosten zijn een must om alles goed te laten verlopen.

ECHT HOUT wordt ondersteund door Kunstloc Brabant

De motivatie van Kunstloc Brabant bij dit project:
De afstudeer-komediesketch van Raffi Shahbaz Nazarian (AKV|St.Joost) – een komediesketch over bijgeloof en ontbossing – wordt zijn visitekaartje naar de professionele (Brabantse) filmsector. De inzet van crowdfunding draagt bovendien bij aan zijn ontwikkeling op het gebied van cultureel ondernemerschap. Kunstloc Brabant ondersteunt de jonge
filmmaker van harte!

Quote that inspired the maker

Wherever you go, there you are
Jon Kabat-Zinn
This project was successfully funded on 18-03-2019

Fund Project