Deaf Humor

Deaf trailer
A Short film by Timothy de Graaf
Crowdfunding teaser: 
funded project
291
128%
€7.715
donated of €6.000
0
days to go
143
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEShort humor film from dove vision.

 

Wij, Johan Ros en Timothy de Graaf, beide doof, starten deze campagne omdat we mensen willen laten lachen.
Niet zomaar door een leuke lachfilm of komedie te maken maar omdat we iets heel specifieks kunnen laten zien: Dove humor. 

Johan werkt als docent Nederlandse Gebarentaal en onderzoeksmedewerker bij de Radboud universiteit. Hij opgeroeid in de Dovenwereld, in een Dove familie. Johan zit tegenwoordig ook in de theater en filmwereld, als theater en filmmaker en als acteur.

Timothy is afgestudeerd beeldend kunstenaar en filmer. Al Jarenlang maakt hij veel schilderijen en tekeningen en films. Het thema in zijn werk is telkens weer de onbegrensde visuele wereld van de Gebarentaal. Zo publiceerde hij ooit in opdracht van de Stichting Welzijn voor Doven in Amsterdam 2 boeken met humoristische stripverhalen: 'Gewoon Doof' en 'Scherp Doof'.

Johan en Timnothy herkennen veel in elkaar en in elkaars typische 'Dove' humor. Ze slaan met dit project de handen ineen om een echte 'Deaf Humor-film' te maken.

Waarom deze film?

Het is voor ons belangrijk om aan iedereen laten zien dat Doven goed zijn in filmen en acteren. Op deze manier krijgen Dove acteurs de kans om te acteren. En Dove mensen krijgen de kans om een zogenaamde 'eigen film' te zien en ervan te genieten.

Deze campagne kan de eerste stap zijn naar het oprichten van een eigen Doven filmploeg in Nederland.

 

 

Quote that inspired the maker

Handen en Gezichten spreken boekdelen...