De Toegift

De Toegift
A Short film by Jan Verdijk
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
101%
€2.240
donated of €2.200
0
days to go
35
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEVertelt een verhaal over opgroeien, belangrijke beslissingen nemen in het leven en vooral over het feit dat je altijd goed naar jezelf moet luisteren.

Waar gaat de film over?

Aaron Dekker is héél gewoon gebleven, misschien wel tè gewoon...

Aaron Dekker is Nederland's meest succesvolle zanger. Na zijn toevallige ontdekking stonden de platenbazen voor hem in de rij. Nu, zo'n twee jaar later en aan aandacht en succes nog steeds geen gebrek, komt Aaron zichzelf tegen. Hij heeft geen plezier meer in het maken van de muziek die hij maakt. Ook het daarbij passende 'Topper'- achtige imago staat in groot contrast met zijn echte karakter. Desondanks geven zijn populariteit waarvan nog geen einde in zicht blijkt en vooral het grote geld wat daar aan hangt hem nu nog de motivatie om het podium te blijven beklimmen. Bij Aaron begint nu echter de twijfel te ontstaan om zijn muzikale carrière te beëindigen. Aaron's vrouw ziet hem dit het liefst doen terwijl zijn vader hem dan voor gek zou verklaren. Aaron verdient er tenslotte veel geld mee en voor pa is dat van het grootste belang. Ook zijn manager ziet hem liever niet stoppen. Besluiteloos als hij is, weet Aaron dankzij de contrasterende meningen van de mensen om hem heen ook niet meer goed wat hij moet doen. Totdat er zich een overwachte en ingrijpende gebeurtenis plaatsvindt waardoor Aaron's leven een andere wending krijgt.

Waarom deze film?

Afstuderen met zoiets 'groots' als een film is niet niks. Het kost ontzettend veel tijd, moeite, geduld en uiteraard geld. Gelukkig staat daar wat tegenover. In de voorbereiding denken we af en toe "waar zijn we in vredesnaam aan begonnen?!" Maar als je met een ontzettend gedreven en hard werkende cast en crew op de set staat te filmen weet je het maar weer al te goed. Er gaat niets boven het gevoel wat je krijgt wanneer een scene zich voor je neus afspeelt, precies zoals je 'm hebt bedacht en geschreven. Het geeft voldoening. Maar deze voldoening bereikt pas het hoogtepunt wanneer je ziet dat je er een publiek mee kan raken/vermaken/intrigeren/tot nadenken kan zetten. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om: een verhaal vertellen waar mensen naar willen luisteren.

De Toegift vertelt een verhaal over opgroeien, belangrijke beslissingen nemen in het leven en vooral over het feit dat je altijd goed naar jezelf moet luisteren. Het project is ontstaan vanuit een basis-premisse dat je altijd naar jezelf moet luisteren en je niet teveel door anderen om je heen moet laten leiden. Dit gegeven speelt voor de makers in zekere zin ook in 'real life' en daarom willen ze daar een verhaal over vertellen. Het is een thema dat tevens een groot publiek aanspreekt maar dit publiek moet eerst bereikt worden. En dat betekent dat de film eerst af moet worden gemaakt.

Waarom jullie hulp zo belangrijk voor ons is!

Dankzij vrijwillige hulp van cast en crew, spaarcenten, bijverdiensten en lieve familie en vrienden hebben we de film al erg ver gekregen. We zijn op dit moment druk bezig met de post-productie. Hier gaat aardig wat geld in zitten en daarom hebben we jullie hulp nodig om de film af te maken. Ook het inzenden naar verschillende filmfestivals is een kostbare aangelegenheid, maar wel een noodzakelijke omdat we op deze manier een groter publiek bereiken.

Helpen jullie mee om deze film te voltooien? We zijn er bijna!

Quote that inspired the maker

Nederland's nummer 1 superster Aaron Dekker is héél gewoon gebleven, misschien wel tè gewoon...
Jan Verdijk