de Kleine Viool

de Kleine Viool
An Animation by Kaj Driessen & Tina de Groot
Crowdfunding teaser: 
166
68%
€6.825
donated of €10.000
27
days to go
61
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEMuziek is een universele taal die we verstaan zonder hem te hoeven spreken. Deze film is als muziek... Een vluchteling op zee, met alleen zijn viool.

De Kleine Viool moet een prachtige, korte en indringende animatiefilm worden. Het verhaal van een kind, een vluchteling op de vlucht, vertelt in abstracte poetische beelden, ondersteund door verstillende vioolmuziek met Syrische roots. Een film uit het hart.

Ik heb het geluk drie heel speciale mensen te mogen kennen die de Kleine Viool de ziel zullen geven die de film nodig heeft. Tina de Groot als animator en Alaa Arsheed, een Syrische violist die samen met zijn broer Haian de muziek voor de film zal componeren en inspelen.

Zowel Tina als Alaa als Haian leven vanuit hun hart. Ze zijn heel puur en bewust. Hun manier van leven en overleven is terug te vinden in het werk dat ze maken. Ik kan u daarom garanderen dat elke euro die u eventueel aan deze film zou doneren, de waarde meer dan waard is. 

Om u vast een inkijkje te geven in de opzet van de film, zal ik het begin van het scenario hier plaatsen. Ik ondersteun het verhaal met enkele schetsen die ik gemaakt heb ter inspiratie van welke kant ik op wil. Het scenario is in het Engels geschreven zodat ook Alaa en Haian het konden lezen.

scenario 

de Kleine Viool

1. EXT. SAND PLAIN - DAY

A wide large shot of an empty sand plain from above. It all looks quiet. Suddenly small shadow, followed by footsteps appear in the sand, these are again followed by shadows and even smaller footsteps that are closer together.

 

2. INT. SOMWHERE, A BARE MUD STREET/CABIN - DAY

A naked body of a woman lying, we don’t see her face. Bullet sounds. Tears from above, or is it rain? A pool of water forms on her stomach. 

The pool becomes a sea, her breast become mountains. 

Violin music starts for the first time.

 

3. EXT. SEA - DAY

Silhouettes of misty hills are visible in the distant background, like the shape of the mother.

A rickety boat floats on the deserted sea. 

            

In the boat we only see Amir (10). He wears a life jacket. He plays his violin.

The sea drives the boat.

 

4. EXT. SAND PLAIN - DAY

The same wide large shot of an empty sand plain from above. 

The rear footsteps get bigger and bigger and two pairs of footsteps become one track. 

 

voor nu tot zover...

 

Als u wilt zien hoe de film verder gaat, dan kunt u of zelf doneren, of u hoopt dat anderen doneren zodat de film gemaakt kan worden en u hem daardoor kan zien. Maar dat brengt natuurlijk wel een risico met zich mee...

Zodra de Kleine Viool gerealiseerd is zal ik hem op verschillende nationale en internationale filmfestivals aanbieden. 

Mocht u meer over Tina, Alaa en Haian of Kaj willen weten of zien, of zou u alvast muziek van Alaa willen horen, dan kunt u onderstaande internetlinkjes aanklikken.

http://tinadegroot.com

https://soundcloud.com/alaa-arsheed

https://www.lifegate.com/alaa-arsheed-debut-album-sham

https://soundcloud.com/haianarshied

http://kajdriessen.com

Ook geef ik u graag een link naar de Buddy Film Foundation via wie ik Alaa en Haian heb leren kennen. De Buddy Film Foundation is een fantastische stichting die als startloket fungeert voor gevluchte professionele filmmakers, podiumkunstenaars, creatieven en acteurs en actrices. Middels workshops, coaching en concrete filmprojecten proberen ze hen te helpen naar betaald werk en naar een nieuw netwerk in de Nederlandse film- en theaterindustrie. 

http://buddyfilmfoundation.com

Oprecht dank voor het lezen en het bekijken van dit project. Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik ze graag zodat ik ze kan beantwoorden. En als u wilt doneren... we zijn u zeer dankbaar voor elke euro die we mogen gebruiken om deze waardevolle film tot stand te brengen.

met vriendelijke groet,

Kaj Driessen

Quote that inspired the maker

Het was geen quote die me inspireerde. Nee, het waren de heldere klanken van de viool uit 'the Lark Ascending', muziek gecomponeerd door Ralph Vaughan Williams.
Kaj Driessen
make sure this movie gets realised
 

Fund Project