David Lucieer over Route

Project Reference: 

Zoals jullie weten is David Lucieer één van de hoofdrolspelers in Route du Soleil. Wij interviewden hem over zijn rol in deze film en zijn motivatie om mee te doen.

Waar kennen we je van?

David is geboren in 1983 en is acteur. In 2008 is hij afgestudeerd aan de Amsterdamse toneelschool en sindsdien heeft hij veel in het theater gespeeld bij onder andere Orkater, Hummelinck Stuurman en Toneelgroep Oostpool. Daarnaast moet je hem haast wel kennen van de film Verliefd op Ibiza en van de TV-series Dokter Deen en De meisjes van Thijs.
Op dit moment is David te zien in de bioscoopfilm Sneekweek en in het derde seizoen van Dokter Deen. Vanaf medio maart speelt hij ook in de bioscoopfilm Rokjesdag en in het theaterconcert Apocalyps, met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel.”

Welke rol speel jij in Route du Soleil?

Ik speel Ivo. Of Bram. Daar zijn we eigenlijk nog niet uit. In ieder geval één van de twee hoofdrollen.

Waarom doe je mee met de film Route du Soleil?
De vluchtelingenproblematiek is een actueel en allesoverheersend thema, en dat maakt dat Route du soleil dé film voor dit moment is. Het weet de enormiteit van het vraagstuk aan te kaarten op een persoonlijk niveau en plaatst ons, gefortuneerde westerlingen, middenin de wereld waar dit aan de hand is. Wat me erg bevalt aan het script, is dat het niet moralistisch is. De film roept vragen op, maar zonder te pretenderen alle antwoorden erop te hebben. Tel hierbij het onmetelijke enthousiasme van de regisseur op en je kan je voorstellen waarom ik zo graag meedoe.

Wat zou jij doen als je voor de keuze wordt gesteld om een vluchteling terug te brengen of in huis te nemen?

Als ik moet kiezen tussen die twee opties dan neem ik ‘m in huis. Geen twijfel. Maar ik geloof niet dat dat een oplossing is voor de problematiek. Het lijkt me ten eerste niet fijn om een logé in huis te hebben die ik niet ken, maar vooral is het badinerend om een vluchteling als zodanig te behandelen. Mensen komen hier om een zelfstandig bestaan op te bouwen, dat is waar we ze bij moeten helpen.

Don't e-mail the supporters: