Cultuurfonds Almere

Avond van de Almeerse Film

De samenwerking tussen CineCrowd en Cultuurfonds Almere houdt in dat vanuit het Cultuurfonds Almere aan drie uitgekozen films max. €2.500-, wordt toegekend, op voorwaarde dat de makers minimaal €7.500-, crowdfunden via hét crowdfundingplatform voor cinema: CineCrowd.

De genomineerde projecten voor deze competitie zullen op CineCrowd zichtbaar zijn als Almeers Film Talent, waardoor dit ook positief zal afstralen op de stad Almere en in het bijzonder de aanwezige culturele (filmmakers) sector.

Draaidagen en post-productie 
Tijdens de draaidagen en in de montage worden de makers begeleid in het verfilmen van hun geselecteerde verhaal. Tijdens zowel scenariofase als post-productie fase worden er adviezen gegeven over de vervolmaking van de film. Hierbij is de maker altijd leidend, professionele begeleiding zorgt voor objectiviteit in een (relatieve) snelkookpan van een korte productie als deze.

Over Cultuurfonds Almere
Cultuurfonds Almere wil een creatief en rijk cultureel leven aanwakkeren, want zij zijn ervan overtuigd dat een bruisend cultureel aanbod de stad verrijkt. Als snelle en wendbare organisatie helpen zij de Almeerse culturele sector sterker te worden en moedigen ze deze aan om (meer) samen te werken met collega-cultuurmakers en andere sectoren. Het cultuurfonds deelt als partner graag hun kennis, netwerk en expertise. Daarnaast vinden zij investeren in ondernemerschap, innovatie, talent en creativiteit een must.

The Messenger
In "THE MESSENGER: What do you speak Dutch" We follow the ex-refugee Mo Hersi on his 800 kilometer walk trip through the Netherlands.
funded Documentary
112
%
funded
€8.425
supported
0
days to go
EDUARD & REBEKKA
Living out of plastic bags, sleeping on the streets..having germophobia: Eduard and Rebekka.
funded Documentary
100
%
funded
€7.906
supported
0
days to go
Scratched Blue Sky
A film about the overwhelming effect that war can have on children, their environment and their future.
funded Short film
107
%
funded
€10.710
supported
0
days to go
De Laatste Keer
Two childhood friends, active in organized crime, are dumping a body. During the job they discuss quiting their job at the organisation they work for.
funded Short film
100
%
funded
€4.020
supported
0
days to go
Baker Boyz
Bake Cake, get money, don't get killed! Based on a true story about two friends baking cake to transport pills and make money!
funded Short film
100
%
funded
€7.500
supported
0
days to go
Stripheldenbuurt
Stripheldenbuurt gaat over een uitgeblust echtpaar van middelbare leeftijd dat hangjongeren probeert af te tuigen om hun huwelijk te redden.
funded Short film
103
%
funded
€10.353
supported
0
days to go
Londo
When Lianna travels to Indonesia to fulfil her grandfather's last wish, she is confronted with his past.
funded Short film
100
%
funded
€8.240
supported
0
days to go