Cowboys janken ook

Cowboys janken ook
A Short film by Mees Peijnenburg
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
122%
€3.060
donated of €2.500
0
days to go
56
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINESven lokt een vechtpartij uit waardoor zijn beste vriend Gijs in coma belandt. Sven worstelt met schuldgevoelens en de angst hem kwijt te zijn.

Cowboys Janken Ook

Ook echte onvoorwaardelijke vriendschap is niet vanzelfsprekend en moet soms bevochten worden.

Synopsis

Sven en Gijs zijn elkaars beste vrienden. Ze zijn achttien, onafscheidelijk, net klaar met de middelbare school en vol toekomst dromen. Ze leven een onbezonnen en onbezorgd bestaan, totdat Sven op een avond onbedoeld een heftige vechtpartij uitlokt waardoor Gijs in een coma belandt. Sven worstelt met enorme schuldgevoelens en de angst zijn beste vriend voor altijd kwijt te zijn. Als Gijs ontwaakt uit zijn coma, geeft dat Sven de hoop die hij nodig heeft om hem terug te winnen. Maar hoe hard hij het ook probeert, Gijs is veranderd en tussen de twee vrienden is niets meer hetzelfde als voorheen.

Onze Motivatie

Het verhaal van Cowboys Janken Ook is ontstaan vanuit de gedeelde angst van de makers; iemand dreigen te verliezen die je het meest dierbaar is. De manier waarop een vriendschap zich in dit soort zware tijden manifesteert, fascineert de makers. Een ervaring met nodeloze agressie in de nacht, die dichtbij de regisseur staat, is het vertrekpunt geweest van het scenario van Cowboys Janken Ook.

Sommige vriendschappen zijn als een liefdesverklaring zonder seks. Een bevestiging van je eigen bestaan. Het bewijs dat jouw werkelijkheden en ideeën kloppen en dat anderen die ook zo ervaren. Je vrienden helpen je de wereld te veroveren en te delen met elkaar. Maar vriendschap heeft verschillende fases. Daar waar het in zware tijd overeind blijft, weet je dat je er onvoorwaardelijk voor elkaar bent. Dit is waar Sven en Gijs in onze film mee worstelen wanneer Gijs onbedoeld het slachtoffer wordt van een vechtpartij die Sven heeft uitgelokt. Hun vriendschap zal onvermijdelijk moeten veranderen.

Cast

In de film zullen de rollen van Sven en Gijs gespeeld worden door Ko Zandvliet en Jonas Smulders. Twee Amsterdamse 18-jarige jongens, Ko en Jonas zijn net zoals Sven en Gijs al lange tijd bevriend. Ko speelde zijn eerste rol in de speelfilm Sonny Boy. Waarna hij in de film Razend zijn eerste hoofdrol bemachtigde. Daarnaast bespeelt Ko in de populaire, Amsterdamse band Jungle by Night, de trombone. Jonas speelde een bijrol in de televisie serie ‘Hoe overleef ik…’, en proeft dit jaar de vruchten van het vrije ‘tussenjaar’ bestaan.

Stand van zaken

De crew bestaande uit: regisseur Mees Peijnenburg, producent Layla Meijman, scenarist: Merinde Verbeek, cameraman Stephan Polman, production designer Tim Balk, art director Nelli Bodt, kostuumontwerpers Maxa van Panhuis & Vita Mees, sound designer Taco Drijfhout, editor Imre Reutelingsperger en productieleiders Lotte Bronshoff & Paul Overste, werken vanaf het begin van de Filmacademie in een hecht team samen. Afgelopen zomer vertrokken we gezamenlijk naar Frankrijk om de eerste minuten van de film op te nemen. Van het opgenomen materiaal maakten we de bovenstaande Teaser.

Op dit moment staan we zes weken voor het draaien en loopt de productie op volle toeren. We zijn onder andere bezig met de vormgeving, casting van overige rollen en de financiering.

Op zondag 18 november organiseert Cowboys Janken Ook een benefiet avond in Club Trouw bestaande uit een diner met aansluitend feest, waarvoor de kaartverkoop nog strekt! Blijf op de hoogte en meldt je aan op de facebook pagina www.facebook.com/cowboysjankenook.

De VPRO heeft zich als omroep aan ons verbonden.

Steun onze film

Spreken onze acteurs, ons verhaal, onze teaser of ons team je aan? Wordt dan onderdeel van ons project door ons te steunen.

Behalve grote dankbaarheid van het hele team krijgt u er iets extra’s voor terug. Dit kan zijn in de vorm van een aandenken aan onze film tot naamsvermelding bij de aftiteling.

De Rewards

15 euro

U ontvangt: - Toegang tot online versie van de film - Nieuwsbrief met de updates van de film

25 euro

U ontvangt: - Toegang tot online versie van de film - Nieuwsbrief met de updates van de film - DVD - Filmposter 

50 euro

U ontvangt: - 2 tickets voor de voorpremière - Script - DVD - Gesigneerde poster door hoofdrolspelers en regisseur - Toegang tot online versie van de film - Nieuwsbrief met de updates van de film 

100 euro

U ontvangt: - 4 tickets voor de voorpremière - CD Jungle by Night (band van hoofdrolspeler: Ko Zandvliet) - Script - DVD - Gesigneerde poster door hoofdrolspelers en regisseur - Toegang tot online versie van de film - Nieuwsbrief met de updates van de film 

250 euro

 U ontvangt: - Naamsvermelding aftiteling - 4 tickets voor de voorpremière - CD Jungle by Night (band van hoofdrolspeler: Ko Zandvliet) - Script - DVD - Gesigneerde poster door hoofdrolspelers en regisseur - Toegang tot online versie van de film - Nieuwsbrief met de updates van de film 

500 euro

U ontvangt: - Setbezoek - Naamsvermelding aftiteling - 4 tickets voor de voorpremière - CD Jungle by Night (band van hoofdrolspeler: Ko Zandvliet) - Script - DVD - Gesigneerde poster door hoofdrolspelers en regisseur - Toegang tot online versie van de film - Nieuwsbrief met de updates van de film 

1000 euro

 U ontvangt: - Verwijzing bedrijf op website- Setbezoek - Naamsvermelding aftiteling - 4 tickets voor de voorpremière - CD Jungle by Night (band van hoofdrolspeler: Ko Zandvliet) - Script - Toegang tot online versie van de film - Nieuwsbrief met de updates van de film - DVD - Gesigneerde poster door hoofdrolspelers en regisseur 

2000 euro

U ontvangt: - Verwijzing bedrijf op website - Een privescreening - Setbezoek - Naamsvermelding aftiteling - 4 tickets voor de voorpremière - CD Jungle by Night (band van hoofdrolspeler: Ko Zandvliet) - Script - Toegang tot online versie van de film - Nieuwsbrief met de updates van de film - DVD - Gesigneerde poster door hoofdrolspelers en regisseur

 

Quote that inspired the maker

Ook echte onvoorwaardelijke vriendschap is niet vanzelfsprekend en moet soms bevochten worden.
Mees Peijnenburg