Capo di Famiglia III

Capo di Famiglia III
A Short film by Dirk Gunther Mohr & Fabiënne Leenart
Crowdfunding teaser: 
funded project
481
100%
€28.085
donated of €28.085
0
days to go
112
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEWanneer Vincent La Rosa zijn macht uitoefent op de politieke carrière van zijn zoon, komen zijn tegenstanders dichterbij.
Synopsis Capo III
Het is alweer 12 jaar geleden dat Eva, de vrouw van Vincent la Rosa, is gestorven.
Sindsdien heeft Vincent er - naast de zorg voor zijn zoon Daniel - een rol als peetvader bij gekregen voor zijn nichtje Helena en is hij druk geweest met het in stand houden van zijn imperium.
Vincent is op dit moment zelfs een van de meest invloedrijke mensen van Nederland en hij wil zijn invloed, die tot aan de katholieke kerk reikt, gebruiken om de politieke carrière van zijn zoon een impuls te geven.

Op het moment dat hij onschendbaar lijkt te zijn en Vincent in alles zijn zin krijgt, haalt het verleden hem en zijn familie in.Daarbij komen de tegenstanders uit een onverwachte hoek voor een ander persoon in de familie la Rosa...

Hoe het begon...
Voordat het verhaal over de familie La Rosa op papier kwam, spookte het idee rondom de familie al vijf jaar rond in het hoofd van Dirk (regisseur en hoofdrolspeler).
Het idee van het leven in twee werelden - de koude maffiawereld en de wereld van familie en warmte -  intrigeerde hem. Hoe ga je daarmee om? Welke beslissingen maak je als je familie op één komt, maar je tegelijkertijd verwikkeld bent in een spel van macht en geld?

Dirk: "Als schrijver, maar ook als acteur doet het mij veel wat er met het personage Vincent (la Rosa) gebeurd. Het gevoel van een last op je schouders om je familie te redden/beschermen is welbekend bij mij. Het is dan ook een enorme uitdaging om in de huid van dit personage te kruipen en te ondergaan wat hij moet ondergaan.
Vincent betaalt de prijs voor de keuzes en beslissingen die hij voor het welzijn van zijn familie moet maken, en zal dit zijn hele leven bij zich moeten dragen.
Ik voel de angst die hij ervaart bij de gedachte dat hij zijn familie kwijt kan raken door een enkele beslissing, of deze nou goed of fout is."

Het verhaal in zijn hoofd kreeg steeds meer vorm en het vond zijn weg naar het papier. Het script kwam er en was klaar om visueel vastgelegd te worden in de vorm van een film. Een enthousiaste cast en crew zorgde voor de geboorte van Capo di Famiglia I. 

De ontvangst van Capo I bij het publiek was warm. Het motiveerde Dirk om het verhaal verder uit te breiden en te verwerken in een vervolg.
In februari 2020 beleefde Capo II zijn première. Ook het tweede deel beleefde een mooie première en meerdere hoogtepunten in de vorm van vele nominaties en awards op filmfestivals in binnen- en buitenland. 

Het verhaal gaat verder...
Het succes van Capo di Famiglia deel I en deel II vraagt om meer. Het verhaal over de familie La Rosa is nog niet af. Dirk Gunther Mohr pakte de pen weer op en schreef een prachtig script voor Capo III. Een verhaal vol met drama, familieperikelen, machtsspel en liefde.
Met Capo III zetten we de grande finale neer van de trilogie over de familie La Rosa.
Met Capo di Famiglia III geven we de filmfans een film van hoogwaardige kwaliteit, die je bijna een uur lang aan je stoel gekluisterd houdt.

Regievisie
Dirk: "Capo di Famiglia is 'mijn kindje'. Vanaf het eerste woord op papier heb ik de wereld van deze mensen gezien en ontdekt.
Voor de eerste films heb ik het script geschreven en heb ik de rol van Vincent vertolkt.
Op deze manier creëerde ik samen met de cast en crew zijn wereld en die daar omheen.
De eerste twee delen van Capo di famiglia zijn zeer goed ontvangen en kregen met de cameravoering van Maric Dam en Donny ter Horst en de regievisie van Annemarie Libbers een eigen identiteit.
Met het derde en laatste deel neem ik er nog meer verantwoordelijkheid bij en regisseer ik de film samen met Fabienne Leenart.

Fabiënne: "De wereld van Vincent is donker en zit vol met geheimen en intriges. Aan de ene kant de is er de link met de maffia en aan de andere kant de banden met de politiek, de katholieke kerk en justitie.
Daarbovenop is Vincent een familieman. Zijn menselijke karakter komt daarin naar voren. Hij zal altijd voor zjn familie door het vuur gaan."

Dirk: "De diverse kanten van het hoofdpersonage zorgen ervoor dat de kijker een interessante mix voorgeschoteld krijgt aan gebeurtenissen en ontwikkelingen. De cameravoering zal daarop gaan inspelen. Onze cameraman Robert Schepers heeft hier hele mooie ideeën voor.
Onze regievisie uit zich in de combinatie van het verhaal, opera, Italiaans bloed en een nóg filmischere cameravoering."

Almere
De productie en lancering van Capo III krijgt een sterke link met Almere. 
De kijker ziet diverse locaties uit Almere terug in de film. We betrekken de inwoners uit Almere bij het productieproces en ook de première zal plaatsvinden in de bioscoop en diverse plekken in Almere.
Hiervoor hebben we nauw contact met Joost Buitenweg van Stichting Almere Film, Almere City Marketing en het Cultuurfonds Almere.

Waarom steunen?
Het verhaal over de familie La Rosa vraagt om deze grande finale. We brengen met Capo III een complete trilogie op de markt. Een productie die gemaakt wordt door professionals voor een breed publiek. We maken een film die zorgt voor vermaak; een belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven.

Als filmmakers willen we blijven maken, blijven creëren, blijven verwonderen. Omdat er voor ons niks mooiers is om een eigen idee uit te werken, tot een verhaal te maken en dat tot leven te laten komen op het witte doek. Op die manier kunnen anderen genieten van jouw creatie. 

Ideéen op een professionele manier tot leven laten komen, kost geld.
En daarom vragen we jullie hulp. Niet voor niets; je krijgt er iets leuks voor terug!
Kijk snel bij onze rewards hoe we jou bedanken voor je steun.

Ontzettend bedankt voor je aandacht en je steun!
We zullen je niet teleurstellen :)

Liefs van het hele Capo III team
 
    

Quote that inspired the maker

Familie gaat boven alles.
VIncent La Rosa
This project was successfully funded on 17-04-2021

Fund Project