CALL IHKV CORONA VOOR UTRECHTSE MAKERS

CALL I.H.K.V. CORONA VOOR UTRECHTSE FILMMAKERS

Juist in tijden van crisis is het belangrijk om verhalen te vertellen, kunst verbindt. Door Corona is niets meer hetzelfde. Het is een rare tijd, maar ook een verbeeldingsvolle periode. Met steun van het K.F. Hein Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds geeft CineCrowd daarom twee Utrechtse filmprofessionals de kans om een film te maken over deze actuele crisis.  

Voor wie
Deze call is ontwikkeld voor Utrechtse regisseurs.

De film
Premisse is de corona crisis in Utrecht. Hoe je invulling geeft aan dit onderwerp is aan jou, genre van de filmplannen is vrij. Denk bijvoorbeeld aan een animatie, found footage film of sferische documentaire. De films hebben een maximale lengte van 20 minuten en moeten een Utrechts belang hebben en zich verhouden tot het Utrechtse publiek. Uiteraard moeten de richtlijnen van het RIVM bij de uitvoering van het plan in acht genomen worden.

Budget
Voor de realisatie van je film moet je minimaal € 10.000 crowdfunden. De helft van dit bedrag, te weten € 5.000, wordt ingelegd door de meewerkende fondsen. In de opzet en uitvoering van je crowdfunding campagne word je begeleid door CineCrowd.

Selectie
Uit alle inzendingen selecteert een jury bestaande uit Isabelle de Klein (Head of Marketing & Communications Nederlands Film Festival), Miranda van Gelder (Filmprogrammeur Hoogt on Tour) en het team van CineCrowd maximaal twee plannen. Focuspunten in de selectie zijn artistieke overtuiging en zeggingskracht.

Vertoningen
De geselecteerde films worden vertoond door Hoogt on Tour en opgenomen in de online collectie van CineCrowd op filmplatform Cinetree.

Planning
- 1 juli 12:00 uur: deadline indienen filmplan. Het plan (max 2 A4) bevat minstens; een synopsis, sfeerimpressie, beschrijving van het kernteam, beknopte begroting en je contactgegevens (telefoonnummer en e-mailadres). 
- 3 juli bekendmaking selectie
- 6 juli workshop crowdfunding
- 20 juli start crowdfunding
- 20 augustus deadline crowdfunding
- najaar 2020 oplevering film + (online) première

Stuur je plan uiterlijk 1 juli om 12.00 uur naar info@cinecrowd.nl o.v.v. corona call. Mocht je vragen hebben mail dan naar Jeltje@cinecrowd.nl.