Bullet time

Bullet time
An Animation by Frodo Kuipers
Crowdfunding teaser: 
funded project
03
118%
€8.904
donated of €7.500
0
days to go
118
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINETwee kogels worden tijdens een klassieke Western-shootout in hun dodelijke vlucht verliefd op elkaar. Weten zij elkaar te vinden en tegen welke prijs?

Bullet Time

“Bullet Time” wordt een heel bijzondere animatiefilm. Het wordt een film waarin grote thema’s als haat versus liefde en leven versus dood, een bijna letterlijke vertaling krijgen bij onze hoofdpersonages.We zijn op zoek gegaan naar een conflicterende ‘staat van zijn’ van onze hoofdpersonages. Dat kogels - die gemaakt zijn om te doden – een emotie kunnen ervaren als liefde, is een even absurd als ook prikkelend gegeven. Daarin schuilt dan ook de originaliteit van deze film, dat we de schoonheid zoeken in zoiets dodelijks en verwerpelijks als een kogel.Maar die originaliteit zoeken we ook in andere zaken. In een tekenfilm kun je iedere denkbare wereld vormgeven en ook op verhaaltechnisch vlak betekent dit dat je je allerlei vrijheden kunt permitteren. Zoals het verschuiven van het perspectief van wie de hoofdpersonages zijn.De cowboys Jesse en Pedro lijken in eerste instantie de hoofdpersonen, mannen in een macro-wereld. Maar als zij hun pistolen afvuren, switcht het perspectief naar een andere wereld, de micro-wereld van de afgevuurde kogels. Deze wereld heeft zijn eigen regels, zijn eigen tijd en eigen ruimte, en dat zijn precies de elementen waar we in “Bullet Time” me willen spelen. Zo bewegen kogels zich doorgaans erg snel en dus willen we vanaf het moment dat we bij Stanley en Daisy zijn, overgaan naar een nieuwe microkosmos, een kosmos waarin alles slowmotion beweegt.Er ontstaan dan twee parallelle werelden: de slowmotion-wereld van de cowboys en de ‘werkelijke’ wereld van de kogels. Als hoogtepunt in deze slowmotion-beeldvoering, willen we het zogenaamde “Bullet time”-effect gebruiken dat we kennen uit de blockbuster “The Matrix”. Een effect waarbij de tijd even stilgezet wordt, maar waarbij de camera toch nog door blijft bewegen. Het moment waarbij Stanley en Daisy elkaar voor het eerst BIJNA raken, leent zich uitstekend voor deze beeldvoering.

VernieuwendDaarnaast willen we in deze slowmotion-wereld ook nog eens een aparte fantasiewereld creëren, een wereld waarin beide kogels dromen van een leven samen, een leven met kinderen (kleine kogeltjes) en waarin een pacifistisch gedachtegoed de boventoon voert. Want een kogel ben je tegen wil en dank, maar wat als je helemaal niks wilt vernietigen?

Daaruit vloeit ook een andere scene voort, een scene waar we erg naar uitkijken om te maken: het is de droomscene van Stanley en Daisy. In deze scene dromen zij in een fractie van een seconde van een leven samen waarin in hun liefde volledig geconsumeerd kan worden, inclusief kindjes en samen oud worden. Hoe surrealistisch! Qua vormgeving en geluid ligt hier een grote uitdaging. Voor u als lezer: we hebben ons voor deze scene laten inspireren door de liefdesscène van Mickey en Mallory in “Natural Born Killers” van Oliver Stone, niet toevallig ook twee kwade wezens die in alle woede toch ‘de liefde’ een plekje weten te geven.

Met bovenstaande ingrediënten denken wij op creatief, technisch en cinematografisch vlak een onderscheidende film te maken. Een film met een universele boodschap die door iedereen over de hele wereld begrepen wordt. Een film voor jong en oud die het heel goed kan doen op internationale filmfestivals en die in alle landen zonder enig probleem vertoond kan worden.

Daarbij hebben we in Nederland een bijzondere traditie op het gebied van animatiefilms. We zijn er goed in en worden door vakgenoten overal ter wereld geroemd om dit vakmanschap. Maar het blijft een tijdrovende en daardoor kostbare aangelegenheid om dit soort animatiefilms te maken. In een (animatie)wereld waarbij steeds meer op de computer geanimeerd wordt, is Frodo’s werk een verademing; bijzonder vakmanschap met inkt op papier, 12 tot 25 tekeningen per seconde. Het is dit vakmanschap dat we moeten blijven koesteren en met “Bullet Time” hopen wij daarin een belangrijk aandeel te kunnen leveren.

Als jij ook voelt dat we hier iets bijzonders in handen hebben en wil je meegaan in ons avontuur, steun ons dan en doneer wat je kunt missen. Je maakt onderdeel uit van de totstandkoming van een heel bijzondere animatiefilm en draagt bij aan het behoud van een bijzonder ambacht.

We hebben leuke rewards voor jouw bijdrage, dus check deze site en onze Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van onze vorderingen.

Quote that inspired the maker

Niet geschoten is altijd mis :-)