Bosjesman

Bosjesman
A Short film by Mischa Dols
Crowdfunding teaser: 
funded project
01
105%
€5.275
donated of €5.000
0
days to go
54
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDe film "Bosjesman" is een psychologische thriller over het willen, maar niet kunnen, ontsnappen aan de realiteit en het overwinnen van je angsten.

Verhaal

Het gehele verhaal van de film speelt zich af in een bos waar Simon, ons hoofdpersonage, eenzaam in een huisje woont. Hij is naar het bos gekomen om te vluchten voor de drukte en sociale werkelijkheid van zijn achtergrond. Het bos biedt hem echter de kans om zijn angsten te overwinnen door een speelveld te zijn voor het meest primitieve sociale contact wat er bestaat: de vriendschap en liefde met een geestverwant. In dit geval is dat een boswachtster, die hij in het bos ontmoet. Om dat te bereiken moet hij wel eerst zichzelf overwinnen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de film Bosjesman wil ik deze psychologische worsteling (die ik zelf ook een beetje voel), van Simon verbeelden. 

 

Inspiratie

De inspiratie voor deze film is afkomstig uit mijn fascinatie voor de angststoornis OCD, die mensen er toe dwingt bepaalde rituelen te voltooien voordat ze rust kunnen hebben (denk aan 5 keer je handen wassen voordat je kan slapen). Echter is deze "stoornis" helemaal niet zo raar en ik denk dat het principe van je werkelijkheid willen ordenen om je angst te dempen iets is wat iedereen wel wil en probeert. Het leek me dan ook mooi om bekende thema's als sociale angst en onbekende thema's zoals OCD te combineren tot één bijzonder verhaal. 

 

Plan van aanpak

We zijn nu druk bezig met het scenario, de basis is er al maar het moet nog geperfectioneerd worden, wat uiteraard een hele uitdaging is. De draaidagen zijn gepland voor eind augustus en/of oktober waarvoor we op dit moment bezig zijn om de perfecte lokaties, goede equipment en een top crew compleet te krijgen. Ook zijn we nu druk bezig om de cast compleet te krijgen, en de eerste audities zijn dan ook reeds geweest. Voor het casten van Simon, ons hoofdpersonage, zijn we op zoek naar een perfect passende acteur, wat erg veel tijd kost maar wat wij onwijs belangrijk vinden. We hebben vooral enorm veel zin om dit mooie, bijzondere verhaal te vertalen tot een bijzondere film. 

Quote that inspired the maker

I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life.
David Thoreau