Bertje

Bertje
A Short film by Oscar Keyser
Crowdfunding teaser: 
funded project
160
100%
€7.045
donated of €7.000
0
days to go
61
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEAls vervreemde jeugdvrienden Bertje en Lennart als vanouds samen gaan vissen, krijgen ze te maken met de gevolgen van Bertjes criminele ambacht.

De film Bertje vertelt een spannend verhaal over de vriendschap en de splitsing tussen een hennepkweker en een docent in wording. Toen ze jongens waren, dachten ze de hele wereld aan te kunnen: Bertje en zijn beste vriend Lennart, jongens die ineens mannen werden. Ze wisten niet beter.

Lennart, inmiddels docent, besluit jaren later een middagje te gaan vissen met zijn vervreemde jeugdvriend, die is afgegleden in de softdrugs-productie. Hoewel Bertje het zelf niet wil toegeven, is hij daardoor nogal in de problemen aan het raken. 

Toch houdt Bertje de schijn op dat hij alles wel onder controle heeft. Maar wanneer hij plotseling verdwijnt, blijkt het pad dat hij bewandelt nog gevaarlijker dan de twee jeugdvrienden allebei hadden gedacht. 

 

Waarom Bertje?

Bertje wordt een korte film van de beginnende regisseur/scenarist Oscar Keyser over opgroeien, vriendschap en de verbinding tussen verschillende millieus. Iedereen heeft wel een Bertje in zijn leven: de sympathieke dromer die je uit het oog verliest. 

Tegelijkertijd zet de film een spannend plot neer over de criminele onderbuik die verbonden is aan het grijze gebied in het Wetboek van Strafrecht dat we kennen als het softdrugsbeleid.

De film speelt zich volledig af in de Noord-Hollandse prachtstad Alkmaar en het omliggende poldergebied. Alle locaties worden trouw aan de waarheid in beeld gebracht en hierbij laten we ons inspireren door landschapsschilderijen en stadsgezichten uit de schilderkunst die ons land rijk is. 

We werken met een enthousiaste cast en crew van jonge makers die allemaal staan te popelen om de Nederlandse filmwereld te laten zien wat ze in huis hebben. 

Steun Bertje en word donateur op CineCrowd! Onze dank is groot, want alleen met jouw steun kunnen we deze film maken. En bij je donatie ontvang je natuurlijk allerlei coole rewards.

Quote that inspired the maker

'Zoo'n zon toch, hij schijnt maar, maar i daalt, hij rijst niet meer, 't is over twaalven, hij moet onder; van avond is 't weer koel. De lui zouden raar kijken als i niet daalde.'
Japi in Nescio's De uitvreter (1911)
This project was successfully funded on 24-07-2021

Fund Project