BankGiro Loterij Fonds

BankGiro Loterij Fonds en CineCrowd lanceren gezamenlijke matchingsregeling voor filmmakers

Het BankGiro Loterij Fonds is vanaf november 2019 matching partner van Cinecrowd. De matching is bedoeld om films te realiseren die bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe perspectieven op de wereld en uitnodigen om de maatschappij op een andere manier vorm te geven, films waarbij het publiek een actieve rol speelt in de ontwikkeling, uitvoering of presentatie. 

Yu-Lan van Alphen, programmamanager bij het BankGiro Loterij Fonds: ‘We willen maatschappelijk bevlogen kunstenaars en filmmakers ondersteunen en stimuleren om hun projecten te realiseren. Zodat juist die films die onze maatschappij kritisch bevragen en uitnodigen om deze op een andere manier vorm te geven er ook echt komen. Daarbij hopen we door onze bijdrage een groter bereik  onder een nieuw publiek te creëren. Ik ben heel benieuwd naar de aanmeldingen!’

Wat houdt deze matchingsregeling in? 
De filmmakers worden een eindje op weg worden geholpen met het aanjagen van hun film via een bijdrage aan hun crowdfunding-campagne. Ze krijgen een bijdrage, die maximaal 25 % is van het streefbedrag. Met een maximum van € 2000. De bijdrage van het BankGiro Loterij Fonds is voorwaardelijk: de filmmaker moet het overige deel via het publiek ophalen, alleen dan wordt er daadwerkelijk uitgekeerd.
Voor filmmakers werkt de bijdrage als een stimulans om te gaan crowdfunden. Voor donateurs werkt het als een stimulans om óók te geven: hoe meer er al op de crowdfundingsteller staat, hoe sneller donateurs geneigd zijn bij te dragen.

Uitgangspunten
Door Cinecrowd wordt een selectie gemaakt uit de voorstellen van kunstenaars en filmmakers die een crowdfunding-campagne starten via het platform. Deze stelt Cinecrowd voor aan het BankGiro Loterij Fonds, die bepaalt of het project past binnen haar doelstellingen en criteria. (Zie via link de inhoudelijke criteria en uitgangspunten voor ondersteuning van initiatieven door het BankGiro Loterij Fonds). 

Interesse?
Denk je dat jouw project in aanmerking komt voor deze regeling of wil je meer weten over de regeling neem dat contact op met Jeltje.

Climate Clips
An interactive globe with Climate Clips: videos made by children in which they share their love for nature as well as their climate worries.
funded Documentary
103
%
funded
€10.375
supported
0
days to go
In het Donker Gezien
Watch how being blind get’s turned in to a power by our four characters. Meet these positive people and join us in their world of experience.
funded Documentary
102
%
funded
€6.136
supported
0
days to go
Ni Una Más
Siete mujeres mexicanas usan su música para ir a la batalla: cantan sobre los feminicidios y los desaparecidos en un país gobernado por la impunidad.
funded Documentary
101
%
funded
€12.730
supported
0
days to go
Zorg voor Doy
Een documentaire over loslaten en (opnieuw) beginnen. Erfgoed biedt ruimte aan mantelzorg
funded Documentary
102
%
funded
€17.895
supported
0
days to go
MEISJESJONGENSMIX
Girlsboysmix relates the story of an intersex child who wonders: where do I belong?
funded Documentary
111
%
funded
€11.155
supported
0
days to go