Atilla

Atilla
A Short film by Alkan Çöklü
Crowdfunding teaser: 
52
15%
€1.540
donated of €10.000
0
days to go
36
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDe korte film 'Atilla' gaat over het verhaal van Kemal, een jongen die zijn hele leven al een moeizame band met zijn vader heeft.

ATILLA DE FILM

Atilla vertelt het verhaal over Kemal, een Turkse jongen die opzoek is naar antwoorden van zijn vader. Na een periode van 10 jaar zonder contact, spreken ze sinds kort elke maand af in een turks cafe. Deze afspraken zijn goed maar over gevoelens en emoties wordt niet gesproken. De maandelijkse afspraak die zich voordoet in onze film, moet gaan zorgen voor verandering. Het liefst zou Kemal zijn vader willen vergeven, maar dat lukt hem niet als zijn vader geen spijt lijkt te hebben. Ze begrijpen elkaar niet en dit maakt de kloof tussen hen nóg groter. De oplossing ligt echter veel dichterbij dan Kemal denkt...

HET THEMA

Met dit verhaal vertellen wij een universeel verhaal over de relatie tussen vader en zoon. We zien een jongen die moet leren om met zijn vader te communiceren. Dit is altijd al lastig geweest. Als kind heb je het recht om je gevoelens tegen je ouders te uiten. In Kemals verlangen naar antwoorden van zijn vader wordt hij hard met zijn neus op de feiten gedrukt. Hij zal eerst de acceptatie bij zichzelf moeten vinden om zijn vader uiteindelijk te kunnen vergeven.

Tevens belicht de film ook de Turkse cultuur. Het realistisch overbrengen daarvan is essentieel. Onze hoofdpersoon Kemal is een Turkse Nederlander die opgegroeid is in Amsterdam. Met deze film willen we jongeren en volwassenen bereiken die ook dingen herkennen uit de relatie met hun ouders. Het moet een film worden die jongeren aan het denken zet, en die motiveert om het gesprek aan te gaan. Juist ook in de turkse gezinnen waar dit lastiger kan zijn.

WAAROM CROWDFUNDING

Alkan is in 2016 begonnen met het schrijven van het script van 'Atilla'. En na drie jaar is het eindelijk zover: cast&crew is geregeld, alleen de financiering nog niet. Via deze weg zouden wij graag iedereen willen oproepen om ons te helpen met dit bedrag. En hopelijk word jij een van de donateurs van 'Atilla'! Want er zitten erg leuke rewards aan verbonden!

Quote that inspired the maker

Atilla is een universeel verhaal dat gaat over de relatie tussen vader en zoon.
Alkan Çöklü - regisseur
This project was closed on 31-07-2019

Fund Project