K.F. Hein Fonds

Find, Fund, Film

In 2018 ontwikkelden CineCrowd en het K.F. Hein Fonds 'Find, Fund, Film' een begeleidingstraject voor afstudeerstudenten van de HKU Media. Doel van het traject is om jonge filmmakers te stimuleren om te gaan crowdfunden, en al in een vroeg stadium van hun maakpraktijk te werken aan een duurzame band met hun publiek. De deelnemende studenten worden in het traject intenstief begeleid bij de opzet en uitvoering van hun campagne. Uit alle deelnemers kiest een jury van filmprofessionals de twee beste campagne plannen. De winnaars krijgen een bijdrage aan hun crowdfunding campagne van € 3.000.

Find, Fund, Film 2019-2020
In studiejaar '19-'20 dienden maar liefst zeventien afstudeerstudenten van de HKU Media een campagneplan in voor Find, Fund, Film. De jury van de tweede editie van Find, Fund, Film bestond uit Lauren Murphy (head of content Cineville), Isabelle de Klein (hoofd marketing en communicatie Nederlands Film Festival), Jeltje Hillen (hood projecten CineCrowd). De projecten 'Hartenprins' van Zino Bakker en 'Met dank aan alle figuranten' van Laura Hisken wonnen het traject. 

Find, Fund, Film 2018-2019
Voor de eerste editie van Find, Fund, Film werd door negen afstudeerstudenten van de HKU Media een campagne plan ingendiend. Waar een jury bestaande uit Jos Arthursen ( coördinator van NPO 3LAB), Miranda van Gelder (programmeur 't Hoogt), Isabelle de Klein (hoofd marketing en communicatie Nederlands Film Festival) twee winnende projecten koos: 'Onderhuids' van Emma Branderhorst en 'Feniks' van Laurens Zautsen.

Met dank aan alle figuran...
Waar figuranten in films alles mogen behalve opvallen, staan ze in deze documentaire in de schijnwerpers. Wie zijn de mensen op de achtergrond?
funded Documentary
103
%
funded
€7.235
supported
0
days to go
Hartenprins
A modern fairytale about the search for love and validation.
funded Short film
100
%
funded
€8.535
supported
0
days to go
ONDERHUIDS
De vriendschap tussen drie jonge synchroonzwemsters wordt geteisterd door onderhuidse spanningen. Het verlangen om er bij te horen vernietigt alles.
funded Short film
102
%
funded
€10.222
supported
0
days to go
Feniks
An overwrought fashion student is confronted with himself by his manic-depressive mother: an ex-carnival singer from Limburg
funded Short film
100
%
funded
€9.000
supported
0
days to go