#3 en #4

Project Reference: 

- De vrije zondag is voorbij, komt u maar met die update! -

Goed, dus ik ben de uitdaging aangegaan om een documentaire te maken én een fulltime studie te volgen. Ik kan het! En ookal kan ik het niet, denk ik het alsnog!

Augustus vloog voorbij en ik was weer terug van vakantie. Het moment van de waarheid begon steeds dichterbij te komen: ik moest toch echt mijn docu gaan filmen! Maar hoe, en wie, wat, waar?! Gelukkig heeft Cinecrowd mij geholpen met het maken van een planning en ik had een lijstje met wie ik aan de slag ging. Nu moest alles in gang gezet worden en gepland worden. En toen….

ehm…ik was al 5 jaar niet naar school geweest en had ik geen flauw benul hoe druk mijn schoolrooster zou zijn en wanneer ik tijd zou hebben om te werken aan de docu. Ik had al veel over en weer gemaild met school, al nog voor ik zou beginnen waren ze al op de hoogte van mijn plan. Het werd me sterk afgeraden en ik kreeg voornamelijk berichten terug waarin het woord “onmogelijk” flink tussen de regels door te lezen was.

Het moment van paniek brak aan..is het dan echt onmogelijk? Heb ik dan toch deze keer echt een onoplosbare rubik’s cube aan planning op mijn schoot gekregen?
Puffen…puffen…puffen en kreten van paniek. Dat was het enige was uit mijn mond kwam. Ik waarschuwde mijn vriend alvast dat hij zich moest voorbereiden om tot en met december een vriendin te hebben die soms uit paniek in tranen zou schieten en kortaf zou zijn omdat de tijd achter haar hielen aan zat. (sorry lieverd, gelukkig heb ik je wel gewaarschuwd). Gelukkig heb ik wel alle steun gekregen die ik nodig had, waaronder de als maar herhaalde zin van mijn vriend “lieverd, ik weet dat je het kan”  en de “Sherazade, iedereen kan zeggen wat ‘ie wil maar als je het gewoon allemaal rustig aanpakt en doorgaat lukt het je gewoon, zoals altijd” van mijn vader. Met goeie moed zette ik door, ik had er tevens ontzettend veel zin in. Halooo? Wie krijgt er nou op 23 jarige leeftijd de kans om een film te maken???

Doordat school veel tijd opslokte en ik niet wist hoe zwaar het zou zijn moest ik de eerste maand van school echt bewaren voor school om een inschatting te maken van de vrije tijd die ik zou hebben. Uitlopende lessen en langer doorwerken op school waren aan de orde van de dag. Weekenden, weekenden, die bleven enkel nog over, dat was mijn docu-tijd.  God, ik kan niet wachten tot ik in het nieuwe jaar weer eindelijk écht een weekend kan ervaren!....

 

tot morgen!

liefs, Sheer

Don't e-mail the supporters: