100 donateurs! Kijken met je buik

Project Reference: 

100 donateurs!

Met 100 donateurs die samen 60% van het streefbedrag bij elkaar brengen, gaat de crowdfunding ontzettend goed. Dit weekend gaan we naar de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht op zoek naar cinefiele bergwandelaars die zich willen aansluiten als donateur van BERG. Help jij ons met de eindsprint door dit bericht aan vrienden of collega's te sturen of te posten op instagram, facebook of twitter? Of doe eens gek - het is immers carnaval dit weekend - bestel 2 tickets voor het leukste feestje van 2020: de voorpremière van BERG in Rotterdam.

 

Kijken met je buik

De afgelopen weken hebben we veel positieve reacties gehad naar aanleiding van de korte teaser. Veel complimenten over de beelden. Reden om cameraman André Schreuders aan het woord te laten.

"In de bergen heb je sowieso vaak van die uitzonderlijke uitzichten. Voor mij is de essentie van mijn werk aan deze film om die schoonheid zo te vangen, dat je een sterk gevoel van aanwezigheid ervaart. Je hebt als filmkijker het gevoel, dat je het met eigen ogen ziet. Dat je de werkelijkheid kunt aanraken.

Ik kan dit bereiken door een geconcentreerde blik: als het lukt om te kijken met mijn buik, of met mijn hele lijf. Als ik echt helemaal daar ben, en al mijn zintuigen staan open, dan gaat het kiezen van een positie, een kader, een lichtinstelling, bijna vanzelf. De werkelijkheid bepaalt dan wat ik moet doen en hoe we moeten kijken. Meer spectaculaire shots als bijvoorbeeld met een drone leiden naar mijn mening alleen maar af en beletten je de berg te zien."

"Natuurlijk moet ik ook kijken met de ogen van Joke. Dat kost soms veel overleg en opnieuw kijken. En als we verschillend kijken, dan filmen we op meerdere manieren. Naarmate we langer door het landschap lopen, gaan we hetzelfde zien. Het lopen met zijn tweeën, met zware rugzakken, zonder anderen, soms in heftig weer of op een best smalle richel, dat brengt ons samen in een staat van concentratie. Dan zien we meer."

"Ik zou als regisseur niet snel zo’n film over de bergen gaan maken. Meestal zijn mijn onderwerpen veel ingewikkelder. Bijvoorbeeld mijn Manifest voor een Vrije Val. Dit is ook gedeeltelijk in de bergen gefilmd. Het is een filmessay over bungee jumping, maar gaat ook over onze hele Westerse samenleving als een vreemd samenspel van sensatie zoeken en risico mijden. BERG is in de opzet een heel eenvoudige en directe film, waarin Joke durft te vertrouwen op wat het beeld en geluid vertelt. Dat vind ik heel sterk en spannend."

Kijk hier naar Manifest voor een Vrije Val, https://vimeo.com/66156550

 

Don't e-mail the supporters: