DRIFT

DRIFT
A Short film by Ruben Nijsen
Crowdfunding teaser: 
funded project
141
100%
€6.021
donated of €6.021
0
days to go
117
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINETiener Vince wil niets liever dan gezien worden door zijn vader. Sluimerende agressie en het onvermogen tot communiceren drijft hen verder uit elkaar.

D R I F T

Opstandige tiener Vince wil niets liever dan voor vol gezien worden door zijn vader Arthur. Maar hoe verdien je je vaders respect als hij de doorgewinterde president van motorclub Fear No Pain is? Hoe harder Vince probeert om Arthurs aandacht te trekken, hoe meer Arthur hem als een kind gaat behandelen. Sluimerende agressie en het onvermogen tot communiceren drijven Vince en Arthur steeds verder uit elkaar. Ook Saïd en Jim, de vrienden van Vince, kunnen niet meer tot hem doordringen. Dan ontmoet hij Lola een mysterieus meisje die getuige is van een afranseling. Haar vader is de president van de Flaming Guns, de rivaliserende motorclub in het industriële gebied. Wanneer Saïd wordt toegelaten tot Fear No Pain besluit Vince het heft in eigen handen te nemen.

- Rosita Wolkers (scenarist) 
 
 

M O T I V A T I E

Deze film is een onderzoek naar de relatie met mijn vader en waarom het moeilijk werd om dichter bij hem te komen. Als kind kon ik nog bij mijn vader op schoot zitten of hem in mijn armen sluiten en op deze manier mijn liefde voor hem tonen en hij die voor mij. Alleen vanaf mijn pubertijd veranderde dit en begon ik een afstand tot hem te voelen. Het werd moeilijk om intiem met hem te zijn en er ontstonden ongemakkelijke momenten waarop we niet wisten hoe we onze liefde naar elkaar konden uiten. Mijn frustraties uitte ik met driftbuien die uitliepen op gevechten met leeftijdsgenoten, leugens die ik vertelde om mezelf in een ander daglicht te zetten en met iedereen die iets over mij te zeggen wilde hebben ging ik in conflict, waaronder met mijn vader.

Op dit moment heb ik een goede band met mijn vader en gebruik ik de gesprekken over deze film en mijn verleden met hem, om een betere grip te krijgen op de personages. Ook helpt het mij om de relatie met mijn vader beter te begrijpen.

- Ruben Nijsen (regie)

 

Wij hebben met de hele cast en crew keihard gewerkt om deze film op te nemen en wat een avontuur is het geweest. We hebben gestunt, met vuur gespeeld, rijdend gefilmd met auto's en motoren en je kan het zo gek nog niet bedenken. Iedereen heeft de kou weerstaan en ons ontzettend geholpen, waar we enorm dankbaar voor zijn. Nu hebben we voor de laatste lootjes nog meer hulp nodig en deze vragen we aan jullie. Steun ons via deze site en help ons om onze film af te maken, alle kleine beetjes helpen en onze dank is onvoorstelbaar groot!

Liefs,

De crew van DRIFT

 

 

 

 

Quote that inspired the maker

"It takes courage to grow up and become who you really are."
E.E. Cummings
This project was successfully funded on 28-05-2018

Fund Project