De Turkse boot

De Turkse boot
A Documentary by Chris Belloni
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
100%
€9.525
donated of €9.500
0
days to go
113
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEIn De Turkse Boot zien we door de ogen van twee homoseksuele Turkse Amsterdammers hoe de Turkse gemeenschap omgaat met het taboe homoseksualiteit.

De Turkse boot
Tijdens Gay Pride 2012  in Amsterdam vaart er voor de allereerste keer ooit een boot met jonge Turkse homoseksuelen mee met de botenparade. In De Turkse Boot vertellen een aantal van hen openhartig over hun geaardheid in combinatie met hun culturele achtergrond.De twee Turkse Amsterdammers, Döne en Serdar, worden op de voet gevolgd tijdens hun voorbereidingen voor deze spannende dag en een aantal iconen uit het Amsterdamse nachtleven zoals Joost van Bellen en Bas Kosters komen aan het woord over de vraag of het in het huidige Nederlandse klimaat wel zo gemakkelijk is om een homoseksueel leven te leiden. 

Waarom is deze documentaire nodig
De deelname van de Turkse boot aan de botenparade tijdens de afgelopen Gay Pride was een unieke en historische gebeurtenis.Na afloop van de botenparade zijn een aantal deelnemers van de boot  bedreigd: hiermee werd duidelijk dat een gedeelte van de Turkse gemeenschap in Nederland moeite heeft met homoseksualiteit.Met deze film laten we twee voorvechters zien die een voorbeeld zijn voor een hele generatie homoseksuele jongeren met een etnische achtergrond. De documentaire ‘De Turkse boot’ toont de obstakels die zij in hun leven hebben ervaren, maar geeft ook een helder beeld hoe je verschillende identiteiten in jezelf kunt verenigen en de balans kunt vinden tussen de keuze voor je eigen geluk en de eer van de sociale omgeving.

Quote that inspired the maker

Het idee dat je vader niet meer welkom is in het koffiehuis, kan je ziel breken.
Serdar
This project was successfully funded on 06-03-2013

Fund Project