Daan Durft

Daan Durft
A Short film by Mari Sanders
Crowdfunding teaser: 
funded project
02
100%
€10.025
donated of €10.000
0
days to go
33
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDAAN DURFT is een spannende jeugdfilm over de talentvolle zwemmer Daan (9), die ondanks de zorgen van zijn 
ouders, naar de Olympische Jeugdspelen wil

Daan Durft (een korte film van 15 minuten) gaat over de 9-jarige Daan, die aardig meedoet met schoolzwemmen, maar pas echt geïnteresseerd raakt in de sport als hij op zolder oude medailles van zijn moeder vindt.  Als zijn meester hem aanmoedigt lid te worden van de zwemclub om serieus te gaan zwemmen, slaat moeder de angst letterlijk om het hart. Ze wil niet dat Daan gaat trainen, voordat bij hem is vastgesteld dat haar hartproblemen niet de zijne zijn. Maar Daan kan niet zo lang wachten. Voor de uitslag binnen is, gaat hij, met medeweten van zijn vader, werken aan zijn grote droom: meedoen aan de Olympische Jeugdspelen. Maar of zijn moeder daar zo blij mee is?

DAAN DURFT wordt momenteel ontwikkeld als een korte kinderfilm ihkv de EBU Eurovision Drama Exchange, een jaarlijks uitwisselingsprogramma van Europese televisieomroepen. IJswater Films heeft de pitch gewonnen bij de KRO, en hoopt de film te kunnen produceren komend voorjaar. De bedoeling is dat het eindresultaat niet alleen zal worden uitgezonden bij de Publieke Omroep op Zapp ( tijdens de Olympische Jeugdzomerspelen in 2014 van Nanking), maar ook door de deelnemende landen, wo BBC Engeland, Slovenië, Tsjechië en ARD Duitsland. We willen ook samenwerken met het NOC*NSF. Via CineCrowd roepen we jou hierbij op om het laatste (financiële) zetje te geven aan DAAN DURFT, want alleen met de financiering van de KRO zijn we er nog niet! Daarom hebben we jouw hulp hard nodig om Daan te laten durven en de talentvolle Mari Sanders zijn 2e korte film te laten maken.

 

Scenarist Lianne Damen en regisseur Mari Sanders

Motivatie van de regisseur

Daan Durft gaat over het najagen van een droom en de wil om te winnen, maar ook over leren loslaten. Daans moeder moet leren accepteren dat ze haar angsten niet op haar kind mag projecteren, maar ook Daan, die de druk van zijn moeder voelt, moet leren zijn eigen keuzes te maken en langzaam zijn ouders los te laten.

Mari op de set van 'Sync'. Regisseren is ook topsport!

Het promofilmpje kwam tot stand mmv Mari Sanders, Lianne Damen, Steven Rubinstein Malamud en Ysbrand Bosma. Met dank aan Zwembad De Meerkamp Amstelveen, Ralph Timmermans (muziek), Jennifer Welts, Elodie Hooftman, Jan-Willem Bult en NTR KORT!

www.ijswater.nl

Quote that inspired the maker

'Daan Durft gaat over het loslaten van angsten en het vastpakken van ambities.'
Mari Sanders