Bestemming Bereikt

Bestemming Bereikt
A Short film by Ivar Tillema
Crowdfunding teaser: 
funded project
02
100%
€1.000
donated of €1.000
0
days to go
41
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEJohan is een ervaren agent maar ook voor hem zijn er situaties niet te verklaren. In een verlaten bioscoop ondervindt hij een paranormaal spel.

 

 

Bestemming bereikt is een korte horror film van ca. 10 minuten, geschreven door Marvin Faré en geregisseerd door Ivar Tillema. De film wordt opgenomen in de oude JT City bioscoop in Hilversum.

Synopsis

De stoere politieagent Johan van de Veer schrikt op een nacht wakker in zijn dienstauto door twee kwajongens die het communicatiekanaal verstoren. Als de kwajongensstreek omslaat in een serieuze noodkreet, wordt de verbinding verbroken en verkeren de jongens in nood.

Johan probeert tevergeefs weer contact te leggen met de jongens. Als Johan’s navigatiesysteem door een onverklaarbare reden de oude bioscoop als locatie aangeeft, besluit Johan een kijkje te gaan nemen.

Als hij de bestemming heeft bereikt en de bioscoop in gaat, wordt terugkeer naar zijn oude vertrouwde leven nooit meer mogelijk. Terwijl de kwajongensstreek ruimte maakt voor een psychisch spel tussen leven en dood, maakt zijn stoerheid voor het eerst ruimte voor leven in doodsangst.

 

Visie

Voor een goed verhaal is een goede sfeer nodig. Vooral bij horror is dit erg belangrijk. Je moet als kijker het gevoel krijgen dat jij het personage bent wat in gevaar is, zodat je emotioneel kan meeleven. Met deze film willen wij met een knijpende en benauwde sfeer een spannend verhaal vertellen. Met behulp van lange aanhoudende shots en creatief sound design willen wij de kijker laten voelen wat het hoofdpersonage voelt en ziet wat het hoofdpersonage ziet.

Suggestie is daarnaast een belangrijke factor in onze film. Daarmee wordt bedoelt dat we niet gelijk alles weggeven maar willen spelen met de kijker. Net zoals er wordt gespeeld met het hoofdpersonage. Wij zijn van mening dat dit in veel moderne horror films vergeten wordt. De film verliest vaak zijn spanning omdat het al snel duidelijk is wie of wat de 'bad guy' is. 'Bestemming bereikt' zal daarentegen met de juiste elementen en spanningsopbouw een horrorfilm gaan worden die kijkers niet snel zullen vergeten.

Realisatie

Om deze spannende horror film professioneel te kunnen produceren hebben wij uw hulp nodig!

Met een goed idee ben je er nog niet. Er is namelijk geld nodig om dit zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Maar desondanks onze eigen inleg komen wij nog wat geld te kort. Met uw bijdrage kunnen we nog zaken zoals apparatuur, catering en vervoer bekostigen.

Samen kunnen wij onze film realiseren en een geweldig verhaal neerzetten!

Distributie

In samenwerking met 'ATP studios' zal de film op een professionele wijze worden verspreidt. Naast een premiere, zal de film ook te zien zijn op het filmfestival Scenecs.Daarnaast zullen wij de film opsturen naar zoveel mogelijk verschillende Film Festivals. Na de festival periode zal de film online komen en kan er op elk gewest moment genoten worden van de film.

 

Om op de hoogte te blijven van de korte film kan je ons ook volgen op Facebook.

https://www.facebook.com/BestemmingBereiktdefilm

 

 

Quote that inspired the maker

“There is a distinct difference between "suspense" and "surprise," and yet many pictures continually confuse the two'.
Alfred Hitchcock
This project was successfully funded on 28-04-2015

Fund Project