Aller en France

Aller en France
A Short film by Matthijs Mazereeuw & Max Carless
Crowdfunding teaser: 
funded project
35
100%
€1.730
donated of €1.730
0
days to go
45
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEMaxje besluit impulsief om naar Frankrijk te verhuizen, omdat hij klaar is met zijn huidige leven. Op zijn vlucht ontmoet hij.....zichzelf.

Aller en France wordt een roadmovie geïnspireerd door de film Pierrot Le Fou van Jean-Luc Godard.

Hoofdpersonage en co-regisseur Max: "Deze film wordt een uiting van mezelf. Tijdens het luisteren naar Franse muziek zag ik hele vette beelden in mijn hoofd flitsen. Ik voelde meteen dat ik daar iets mee moest doen. Ik plakte de beelden in gedachten aan elkaar tot één geheel; een film.
Samen met Matthijs, de co-regisseur, maakten we hier een passend verhaal bij; het verhaal van Maxje."

Zelfexpressie; het maken van kunst - in dit geval een film - omdat het 'moet'. Omdat het niet kan wachten. Omdat het te mooi is. Omdat het de ultieme vorm is om uiting te geven aan jezelf. Dat is wat we met Aller en France neer willen zetten.

Synopsis
Aller en France vertelt het verhaal van Maxje, die in een impuls vertrekt naar Frankrijk. Hij is klaar met zijn oude leven en denkt in Frankrijk een filmster te kunnen worden.
Op zijn weg wordt hij geconfronteerd met een aantal zaken. Is Maxje op de vlucht voor zichzelf?

Sfeer
De sfeer waarin Aller en France wordt opgenomen, moet de kijker meeslepen in het verhaal. De inspiratie voor de beelden komt voort uit de film Pierrot Le Fou van Jean-Luc Godard.Vluchtgedrag
We maken deze film met een kleine enthousiaste crew en cast. Ons team bestaat uit mensen die een passie hebben voor het maken van film en muziek. We geloven dat we met het maken van deze sfeervolle film tevens een verhaal vertellen waarin mensen zich zullen herkennen. Je kunt vluchten voor jezelf, voor je huidige leven, maar uiteindelijk kom je je eigen ik toch weer tegen.

We hebben jouw hulp nodig!
We staan te popelen om Aller en France medio juni 2020 op te nemen en te delen met het grotere publiek op o.a. filmfestivals, maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig!
We zijn goed op weg om dit project vooral uit liefde voor film te maken (zo betalen we onszelf niets uit), maar we missen toch nog wat financiële middelen om alles te kunnen bekostigen.
Denk hierbij aan het huren van geluidsapparatuur, het gebruik van één van de scènelocaties, de aanschaf van beschermingsmiddelen en catering.

Sponsor ons daarom voor het maken van deze sfeervolle film. Elke bijdrage is welkom! Kijk bij de rewards welke vorm bij je past en wij houden je op de hoogte van de voortgang en natuurlijk het eindresultaat!

Quote that inspired the maker

Er zijn twee dingen in het leven die doelloos zijn: dansen en zingen. Maar beiden onmisbaar. Dat is pas zelfexpressie.
Max Carless